ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
Batman İl Özel İdaresi, kırsalda yaşam kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
2025 yılı yatırım programı kapsamında Beşiri’ye bağlı Eskihamur köyü Çamlıtepe mezrasında başlatılan yol yapım çalışmaları, bölge halkına büyük bir dönüşümün kapısını aralıyor.
Yaklaşık 900 metre uzunluğundaki yol, günümüz ulaşım standartlarına uygun olarak tamamen yenileniyor. İlk aşamada yolun altyapısı güçlendirilerek Plent-Miks Temel (PMT) serimi gerçekleştirildi. Bu uygulamanın ardından, sürüş konforu ve yol dayanıklılığını üst seviyeye taşıyan Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmaları başarıyla tamamlandı.
Yapılan çalışmalarda; yalnızca asfaltlama değil, yol güvenliği ve uzun ömürlülüğü de projede öncelikli olarak ele alındı. Yol güzergâhında su tahliyesini sağlamak, erozyonu önlemek ve yapısal sağlamlığı korumak amacıyla çeşitli sanat yapıları inşa edildi. Bu kapsamda büz döşemeleri, menfezler ve eğim düzenlemeleri de titizlikle projeye entegre edildi.
Eskihamur Köyü Çamlıtepe mezrasındaki bu yatırım, özellikle öğrenciler, çiftçiler ve günlük işlerini şehir merkezinde takip eden vatandaşlar için ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak. Kış aylarında çamur ve bozulmalar nedeniyle sık sık yaşanan mağduriyetler artık sona erecek; yerini daha güvenli, hızlı ve konforlu bir ulaşıma bırakacak.
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, sadece Beşiri değil, Batman’ın tüm ilçelerinde yol kalitesini artırmak amacıyla kararlı bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak “Her vatandaşımızın hak ettiği güvenli ulaşım altyapısını oluşturmak için gece gündüz demeden sahadayız” ifadesini kullanarak, bu tür projelerle kırsal yaşamın cazibesini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Kırsal kalkınma vizyonunun bir parçası olan bu tür yatırımlar, sadece yol yapmakla sınırlı kalmıyor; aynı zamanda eğitim, sağlık, tarım ve sosyal hayatın da gelişmesine katkı sunuyor.
Eskihamur Köyü Çamlıtepe Mezrasında başlayan bu dönüşüm, Batman kırsalında yeni bir kalkınma hamlesinin habercisi olarak görülüyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da 830 ibadethane temizleniyor
- 02UMRE ÖDÜLLÜ BÜYÜK BAŞARI
- 03OKUL VE PARKLARA YENİ OYUN GRUPLARI
- 04KABLO HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ!
- 05SAFRAN KADIN KOROSU'NDAN BAHAR KONSERİ
- 06ANKARA'DA BATMAN İÇİN KRİTİK BÜTÇE ZİRVESİ
- 07İLAÇ ERİŞİMİNDE SORUNLAR YAŞANIYOR
- 08MAVİ-YEŞİL’DE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
- 09YILMAZ’DAN ÇİFTÇİLER GÜNÜ MESAJI
- 10KOCALAR’DA 9,5 KİLOMETRELİK ASFALT ONARIMI TAMAMLANDI
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI “BANKALARIN POS KOMİSYONLARINA ÜST SINIR GETİRİLSİN”
- 12KENTİN YEŞİL ALANLARI BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR
- 13HEM İL BİRİNCİSİ HEM TÜRKİYE 9’UNCUSU!
- 14BATMAN GÜÇLÜ AİLE YAPISINDA İLK 3'TE
- 15BATMAN-ŞIRNAK ROTASI DÜNYAYA AÇILIYOR




Henüz Yorum yok