İŞ YERİNE TUTANAK
13 Aralık Pazar günü kepenkleri kapalı olduğu halde iş yeri içerisinde online siparişleri hazırladıkları esnada, 2 polis memurunun haklarında tutanak tutuğunu söyleyen iş yeri sahibi Sıddık Çiftçi, genelgeye uygun olarak online sipariş ve paketleme işiyle uğraştıklarını ve kısıtlama kapsamında olmadıklarını söyleyerek mağdur edildiklerini belirtti.
Pandemi sürecinde çok zor şartlarda çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, haklı oldukları halde kendilerine ceza gelmesi durumunda mağduriyetlerinin kat kat artacağını söyledi.
Çiftçi, iş yerine gelen polis memurlarına, İçişleri Bakanlığının, "sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekleri" ile ilgili genelge ibaresini okumalarına rağmen yine de haklarında tutanak tutulduğunu belirtti.
"Online siparişler için paketleme ve servis yapıyorduk"
İçişleri Bakanlığının 1 Aralık 2020 tarihli genelgesine dayanarak online üzerinde paketleme ve servis işleri için 13 Aralık 2020 Pazar günü kepenklerinin kapalı halde çalıştıklarını söyleyen Çiftçi şöyle konuştu:
"Kepenklerimiz kapalı bir şekilde sadece paketleme ve dağıtım için 3 personelle iş yerindeydim. Paketleme ve hazırlık esnasında, sadece işyeri hava alsın diye yaklaşık 20 santim kepenklerimiz açıktı. O esnada birilerinin kepenklerimize vurduğunu duyduk. 2 sivil polis memuru 'Bize niye açıksınız, niye çalışıyorsunuz?' diye sorular yöneltmeye başladılar. Ben de 'Zaten gördüğünüz gibi kepenklerimiz kapalı. İçişleri Bakanlığının 1/2 maddesine istinaden şu anda online sipariş firmalarının ev adreslerine satış yaptığımızı' söyledik. Polis memurları ise 'Yok böyle bir şey!' deyip iş yerimiz hakkında tutanak tuttular." ifadelerini kullandı.
"Ceza gelirse mağduriyet üzerine mağduriyet yaşayacağız"
Pandemi sürecinde esnaf olarak zaten mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Çiftçi, "Bu süreçte çeklerimizi, kiramızı, işçilerin maaşı, sigorta gibi bir sürü ödememizi zaten çok zor şartlarda ödemeye çalışıyoruz. Bunun üzerine bir de ceza gelirse mağduriyet üzerine mağduriyet yaşayacağız. Yetkililer, bizim gibi online üzerinden satış yapan firmalar için çalışma izinlerini açıklığa kavuştursunlar ki biz de rahat rahat çalışalım." diye konuştu.
Bu konu ile ilgili Batman Valiliğine gittiğini dile getiren Çiftçi, "Vali Yardımcısına yaşadığımız sorunu iletmek istedim. Görüşmeden önce dilekçe yazmamı istediler. Mağdur olmamak için dilekçemi yazdım, özel kaleme verdim. Şu ana kadar daha bir muhatap bulamadım. 'Size dönülecek' dediler ama hala kimse dönüş yapmadı. Bu konuda yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyoruz." dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok