Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’dan “Üç Aylar ve Regaib Kandili” mesajı
Salı gününden itibaren üç aylara girileceğini belirten Erhan, 27 Şubat perşembeyi cumaya bağlayan gecenin ise ramazan ayının müjdecisi, üç ayların ilk mübarek gecesi Regaib Kandilinin idrak edileceğine dikkat çekti.
Ömrün göz açıp kapayıncaya kadar akıp geçtiğini söyleyen Erhan, “Dünyevileşmenin çağımızı esareti altına aldığı şu zaman dilimlerinde mübarek üç aylar, bizler için kendimizi dinleme, gidişatımızı sorgulama, niyetlerimizi tazeleyip, imanlarımızı kemale erdirme açısından büyük bir vesiledir. Bir yanımızda sürekli bombardıman altında tutulan; açlık, susuzluk ve mahrumiyet bölgesine dönüştürülmüş coğrafyalar yanıp tutuşurken, diğer tarafta ise soğuk kış günlerinde çadır kentlerde hayata tutunmaya çabalayan kardeşlerimiz varken, dünyamızın dört bir yanını doğal afetlerin, savaşların, mahrumiyetin kuşatmış olduğuna üzülerek şahitlik ediyoruz.” dedi.
Hazreti Peygamberin sevgide ve tasada beraberlik tebliğine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, “Unutmayalım ki, İslami şuur kişinin kalbinde başlayıp, oradan bütün insanlığı çepeçevre sarar. Bu şuuru nefsimizden başlayarak yaymak ve hakkın, adaletin, huzurun, refahın hüküm sürdüğü yeni bir dünyayı inşa için bireyler olarak azami çalışmak elzemdir. Bu mübarek aylarda, imanlarımızı tazeleme imkânı bulurken, maddi ve manevi derecelerimizi yükseltip, ahlakımızı güzelleştirmeye vesile kılalım. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını ve Peygamberin sünnetini, ‘O’nun gibi yaşamak’ idealini hayatlarımızda yeniden güncelleyelim. Rağbetimizi Rabbimizin rızasını kazandıracak yollara sevk edelim. Gecelerimizi tövbe, ibadet ve zikirlerle süslerken, gündüzlerimizi kendi hane halkımızdan başlayarak, minarelerin gölgesinde yürüdüğümüz şehirlerimizi, ülkemizi ve dünyamızın en kuytu köşelerini, salih amellerle, sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile bezeyelim.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok