Batman’da 172 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonundan sonra Batman merkez ve ilçe genelinde 172 bin öğrenci ve 9 bin 300 öğretmen, 8 ay süren eğitim döneminden sonra 3 aylık yaz tatiline girdi.
2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni İpragaz Mahallesi olarak bilinen Cudi (Yavuz Selim) Mahallesi'nde bulunan Batman Vali Zeki Şanal İlköğretim Okulunda yapıldı. Törene; Vali Ahmet Deniz, Eşi Olcay Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurumların müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.
Sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Vali Deniz, eşi Olcay Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ve Vali Zeki Şanal İlkokulu Okulu Müdürü ile öğretmenler yaptı. Karne dağıtımıyla beraber yaz tatilinde okumaları için öğrenciler birer kitap hediye edildi.
“Çocuklarımız yaz tatilinde bol bol kitap okusunlar istiyoruz”
Tören sonrasında açıklamalarda bulunan Deniz, eğitimde başarı elde eden öğrencileri tebrik ederek, “Bugün 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının son günü çocuklarımıza karne verdik. Çocuklarımızın sevincine ortak olduk. Gerçekten biz onları seviyoruz. Bizim için en önemli olan onların iyi eğitilmiş olmasıdır. Ülkemizin geleceği acısından çok önemlidir.” dedi.
Velilere tavsiyelerde bulunan Deniz, “Bunlar çocuk elbette karnelerinde ufak tefek eksiklikler olabilir asla ve asla çocuklara kızmayın. Veliler daha dikkatli olması gerekir. Eğer bir eksiklikleri varsa gerekirse kendilerinde arayacaklar ve çocuklara moral verecekler. Onlar bizim için kıymetli ve değerlidir. Çocuklarımızı tebrik ederim. Bol bol dinlensinler tatil yapsınlar ama yaz tatilinde bol bol kitap okusunlar istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Deniz, “İlimizde 172 bin öğrencimiz var. Bugün karne töreninde 2 tane birinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdik. 9 bin 300 tane öğretmenimiz eğitim öğretim yılı boyunca görev aldılar. Hem öğretmelerimizi hem de milli eğitim camiasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Tekrar öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” diye konuştu.
Karne dağıtım töreni ardından öğretmenler odasında öğretmelerle bir araya gelen Vali Deniz, öğretmenlerin sorun sıkıntılarını dinleyerek güzel bir tatil geçirmelerini diledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok