“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik sorunlara ve asgari ücret beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın halkın yaşam standartlarını yükseltecek düzeyde olması gerektiğini belirterek, “Milleti fakirleştirerek enflasyon düşmez” dedi.
“ASGARİ ÜCRET HALKIN ANA GELİR KAYNAĞI”
Asgari ücretin Türkiye’de birçok hanede alternatif bir gelir olmaktan çıktığını, ana geçim kaynağı haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi : “Asgari ücretin toplumun büyük bir kesimi için kritik bir önem taşıdığını görüyoruz. Ocak ayında yapılacak zam, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir ihtiyaçtır. Halkın alım gücünü artırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek zorundayız. Bu nedenle zam oranı, halkımızı rahatlatacak düzeyde olmalıdır” dedi. Halkın gerçek gündeminin, siyasetteki tartışmalardan ziyade temel geçim sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün ülkemizde beklenmedik siyasi açıklamalar gündemi meşgul etse de halkın gündemi çok daha basit ama bir o kadar da can alıcı. Akşam yemeğinde ne yenilecek?
Çocukların okulda simit çay alıp alamayacağı belli değil. Ay sonu faturalar nasıl ödenecek? Ekonomik şartlar, vatandaşlarımızı her geçen gün daha da zor bir yaşam tarzına mahkûm ediyor. Ekonomik reformların yalnızca matematiksel düzenlemelerle değil, adalet, özgürlük ve eğitim politikalarındaki iyileştirmelerle mümkün olabilir. Milleti fakirleştirerek enflasyonu düşüremezsiniz. Halkın ihtiyaçlarını görmezden gelmek sürdürülebilir bir ekonomi yaratmaz. Asgari ücretin alım gücünün artırılması, aynı zamanda toplumda güven duygusunu ve refahı da artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
- 02BATMAN’DA ÜCRETSİZ KİTAP DÖNEMİ
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 04KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 052025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 06MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 07Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 08BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 09ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 10TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 11AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 1232 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 13HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 14METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 15Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı




Henüz Yorum yok