VALİ CANALP "MISIR EKMEYELİM"
“MISIR TOPRAĞI FAKİRLEŞTİRİYOR”
Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erköklü köyünde ‘mısır hasadı tarla günü’ etkinliği düzenlendi. Biçerdöver koltuğuna geçen Vali Canalp; “Mısır ekimi toprağı fakirleştiriyor. Sulama sonrası buharlaşmayla beraber toprakta tuz kalıyor. Haliyle biz ayçiçek, pamuk gibi farklı ürünleri ekme yoluna gitmeliyiz” dedi.
Etkinliğe Ak Parti Batman İl Başkanı A.Akif Gür, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan ve çiftçiler katıldı.
VALİ CANALP , MISIR HASADINDAYDI
Batman Valisi Ekrem Canalp katıldığı mısır hasadı programında biçerdöverin başına geçerek mısır hasadı yaptı. Vali Canalp “Batman'da mısır ekimi çok fazla yapılıyor. Mısırekimi çok pratik geliyor. Hasadı kolay ve nispeten yüksek getirisi olan bir ürün. Uzun vadede aslında pek de hayırlı bir iş değil, çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Her sene mısır ektiğimiz zaman mısır topraktan aynı şeyleri alıyor. Dolayısıyla toprak verimsizleşip fakirleşiyor." dedi.
Tekstil Organize Sanayi Bölgesinin kurulması gerektiğini belirten Vali Canalp "Kuracağımız OSB'lerden biri de tekstil OSB olmalı. Çünkü tekstil OSB'nin ham maddesi kumaş değil, pamuktur. Kumaşı pamuktan üretiyoruz ama siz sadece ham madde üreticisi olursanız geri kalan katma değerleri hep dışarıya bırakmış olursunuz" dedi.
"ANIZ YAKANLAR 5 YIL TARIMSAL DESTEK ALAMAYACAK"
Vali Canalp "Anız yakmak, toprağın içindeki materyallerin de ölmesine sebebiyet veriyor. Anız yakanlara dönüm başına 540 liralık ceza uygulayacağız. Anız yakan çiftçileri 5 yıl süreyle tarımsal desteklerden mahrum bırakacağız" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 02BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR
- 03“Esnafın Yanında Olan Bir Oda Anlayışını İnşa Ettik”
- 04BELEDİYEDEN 100 ÇİFTE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 05AFAD’DAN VALİ CANALP’A KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİYARETİ
- 06Petrolspor’dan deplasmanda altın değerinde galibiyet
- 07“KHK ve Kayyım uygulamaları toplumsal barışı zedeliyor”
- 08ÇİFTÇİ “GENÇLERİMİZİ MESLEKSİZLİĞE TESLİM ETMEYELİM”
- 096 BİN 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10BESO BAŞKAN ADAYI UYANIK, PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI
- 11BATMAN’DA EKONOMİDE VİTES YÜKSELTTİ
- 12ÇİÇEK’TEN PETROL-İŞ’E ZİYARET
- 13PWK YÖNETİMİNDEN YEREL DERNEKLERE ZİYARET
- 14Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 15Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor




Henüz Yorum yok