Mor Kuryakos Manastırı Restore edilecek
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajans’ı (DİKA) tarafından 2018 yılı Ekonomik Alt Yapının Geliştirilmesi Mali Destek Programınca 1. olarak seçilen Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi için sözleşme imzalama töreni gerçekleştirildi.
Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı binasında gerçekleştirilen sözleşme törenine Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı katıldı. Sözleşme töreninden sonra bilgilendirmelerde bulunan Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Mor Kuryakos Manastırı’nın M.S 5. yy da inşa edildiğini ve uzun yıllar boyunca Süryani cemaatine Metropolit merkezi olarak hizmet ettiğini belirterek; Mardin ilinde bulunan ve yılda 200 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapan Deyrüzzaferan ve Mor Gabriel Manastırları ile çağdaş olduğunu” belirtti.
MOR KURYAKOS MANASTIRI RESTORE EDİLECEK
Aslanlı; önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan Mor Kuryakos Manastırı Restorasyon Projesi ile Batman ilinde bulunan tescilli taşınmaz bir kültür varlığımız restore edilmeye başlanacak ve gerçekleştirilecek çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı bir çok ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını belirtti. Aslanlı; projenin her aşamasında desteğini bizden esirgemeyen başta Vali Ahmet Deniz ve Dicle Kalkınma Ajans’ı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkürlerini sunarak önümüzdeki günlerde Batman ilinin turizm alt yapısını geliştirecek yeni projelerin de Batman halkı ile paylaşılacağını duyurdu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok