7 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Bu yıl ‘İnsanlığa Nefes’ temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Batman genelinde 7 bin 525 adet fidan toprakla buluşturuldu.
Fidan dikimi Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla ‘kuşak ağaçlandırma projesi’ kapsamında Batman köprüsü çıkışındaki alanda gerçekleştirildi.

Fidan dikme etkinliğine Vali Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cafer Öz, Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Canalp, Batman’da olduğu gibi Türkiye’de de bin 23 ayrı noktada fidanları toprakla buluşturma etkinliklerinin düzenlediğini ifade etti.

Geçen yıl yeşil kuşak üzerinden ağaçlandırma yaptıklarının kaydeden Vali Canalp, “Batman’da ayrıca başka bir başka projemiz daha var. Geçen yıl Batman’da dünyaya gelmiş olan kaç adet bebeğimiz var ise biz o sayıda fidanı da o bebeklere bir hatıra olarak toprakla buluşturduk. Geçen yıl 11 bin 562 Batman’da evladımız dünyaya geldi ve biz onların hatırası olarak 11 bin 562 fidanı da toprakla buluşturduk. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında il ve ilçe Milli Eğitim müdürlüklerimizin desteğiyle 7 bin 525 adet fidanı bugün dikmiş olacağız. Yıl içerisinde toplam dikmiş olduğumuz fidan sayısı da 105 bin 800 adet olacak. Son 20 yıllık dönem içerisinde ne kadar fidan diktik derseniz, 4 milyon 800 bin adet fidanı Batman mülkiyet sınırları içerisinde toprakla buluşturmuş olduk” dedi. Programda ayrıca 2023 yılında doğan çocuklar adına ailelere fidan dikim sertifikası takdim edildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 02Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 03“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 04KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 05BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
- 06DİKA ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ŞIRNAK’TA YAPILDI
- 07“Küçük Sanayi Siteleri kuracağız”
- 08SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN “TÜKENİYORUZ” AÇIKLAMASI
- 09ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLARDA 17 KİŞİ YAKALANDI
- 10AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA
- 11BESO’DAN ESNAFA İNDİRİM ANLAŞMASI
- 12“Asgari ücrette devlet payı şart”
- 13GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE
- 14Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 15“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”




Henüz Yorum yok