"Okullarımızın TEOG'daki durumları kabul edilemez"
Batman'ın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem Ortak Sınavları değerlendirme toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. TEOG sınavlarında Batman'ın başarısını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için ortaokul müdürleriyle gruplar halinde toplantılar gerçekleştirilerek, çözüm önerileri tartışıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda okul yöneticilerine hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, geleceğin teminatı olan çocukların başarısı için kentte eğitimde önemli mesafeler almaları gerektiğini ifade etti.
Ülkemizin Türkiye'nin kalkınması için eğitimdeki başarının arttırılması gerektiğini vurgulayan Vali Deniz, "Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranında elde ettiğimiz başarının aynısını 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesinde ve 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasından da elde etmemiz için hepimize düşen sorumluluk çok çalışmaktır. Okullarımızın TEOG sınavındaki mevcut durumlarını kabul etmemiz mümkün değil, onun için herkes kendini sorgulamalı. Başarımızı artırmak için herkes üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeli. Hep beraber; takım ruhuyla, aşkla ve şevkle gece-gündüz demeden çalışarak, başarımızı artırmalıyız. Ayrıca okullarımızın temizliğine önem vermeliyiz. 'Daha Temiz Bir Batman' için çalışmalıyız.” diye konuştu.
Eğitimin en önemli ayağı olan öğretmenlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda gerekli uyarılarda bulunan Vali Deniz, okullarda "terör" propagandası niteliğinde eylem ve davranışlarda bulunan her kim olursa olsun okullarda barındırılamayacağının altını çizdi.
Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları tarafından okulların TEOG sınavındaki durumlarına ilişkin yapılan sunumla devam etti.
Toplantı, görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok