Engellilere üst geçit 'engeli'
Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor.
Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor. Yapılan üst geçitlerde engelli asansörü ve rampaların olmaması engelli ve yaşlı insanlar için eziyete dönüşüyor. Özellikle üst geçitlerde büyük sıkıntılar çeken engelliler için hiçbir çalışma yapılmıyor.
2 KİLOMETRE YOL GİDİP DÖNÜYORUZ
Engellilerin üst geçitleri kullanamamasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirten Hasan uçak , karşıdan karşıya geçmek için 2 kilometre yolu gidip tekrar döndüklerini belirtti. Uçak; “Hemen hemen hiçbir üst geçidi engelliler kullanamıyor. Üst geçitlerde ne engelli rampası var ne asansörler var. Bazı üst geçitlerde asansör yerleri olmasına rağmen hiçbirinde asansör yok, çalışmıyor. Değil tekerlekli sandalyeli olanlar bastonla bile, yaşlılar olsun engelliler olsun bu üstgeçitleri kullanamıyorlar. Karşıdan karşıya geçmek istiyoruz fakat üst geçidi kullanamadığımız için bir kavşaktan diğer kavşağa nerden bakarsanız 2 kilometre yolu gidip tekrar dönmek zorunda kalıyoruz. Ulaşımın zaten berbat olduğu bir yerde bu toplu taşımalar minibüsler ve taksilerde çok büyük bir sorun çıkarıyor. Engellilere hiçbir saygıları yok. Bu üst geçitlerde başlı başına bir sorun bence. Zaten gecikmiş olan bir sorun, bu sorunun bir an önce bir çözüme ulaştırılması gerekir” dedi.
ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜYOR
Bir engelli vatandaş olarak Batman ’da engellilere yönelik hiçbir çalışmanın olmadığını da aktaran Uçak; “Özellikle park, bahçe ve cafelerde engelli lavaboları yok. Son zamanlarda parklar bahçeler yapılıyor ama engellilere yönelik maalesef bir lavabo bile yok. Olan da kiler olarak kullanılmaya başlanmış. Engelliler hiçbir şekilde düşünülmemiş. Bunlar yasalarda olduğu halde hiçbir şekilde uygulanmıyor. Ve denetimi yapılmıyor. Bunları göz ardı ediyorlar” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 02ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 03YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 04BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 05Hasankeyf’te zeytin devrimi
- 06SERA OSB PROJESİ İÇİN ANKARA'DAN ÜST DÜZEY ZİYARET
- 07HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NA ZİYARET
- 08BATSO, Sürücü Kursları ve Sigorta Acenteleriyle buluştu
- 09BARIŞ ANNELERİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
- 10BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”
- 11ÇİFTÇİ’DEN MÜLK SAHİPLERİNE MAKUL KİRA ÇAĞRISI
- 12BARO, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİ SÜRÜYOR”
- 13Minik Sınıf Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Eğitimi
- 14İHSAN TAŞ “EKRANDAKİ ŞİDDET GERÇEK HAYATA TAŞINIYOR”
- 15BATSO SPOR KULÜPLERİNİ İHYA ETTİ




Henüz Yorum yok