Batman'ın ilçelerinde emeklilere konut müjdesi
Batman'da emekliler için yapılan bin 472 adet TOKİ konutunun ardından Emekliler Derneği Batman Şube Başkanlığı, bu kez ilçelerdeki emeklilere yönelik konut yapılması için çalışma başlattı.
Toplu Konut Projesi kapsamında Kozluk, Sason, Gercüş ve Beşiri ilçesinde de konut yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, amaçlarının bir türlü ev sahibi olamayan emeklileri ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Ekmen, Batman'da yaklaşık 12 bin civarında üyelerinin olduğunu vurgulayarak, bütün emeklilerin sorun ve sıkıntılarına yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi.
Türkiye'de ilk defa Batman'da emekliler için TOKİ konutu yaptıklarını ve bu sayede emeklilerin ev sahibi olduğunu dile getiren Ekmen, "Daha önce Türkiye'de olmayan projeyi Batman'da yaptık. Batman'da yaptığımız bin 472 konutun ardından şimdi de Kozluk, Sason, Gercüş ve Beşiri ilçesinde de bu konutların yapılması için girişimlerde bulunduk. Biz ilçelerimizde de olan emeklilerimizin ev sahibi olmasını istiyoruz. Bu projelerimizin ilçelerde de hayata geçirilmesi için ilçe kaymakamlarıyla görüştük, görüşmeye devam ediyoruz." dedi.
Emekliler Derneğinin 108 şubesinin Batman'ın projesini örnek alarak kendi il ve ilçelerinde konut yapılması için TOKİ'ye müracaatta bulunduklarına değinen Ekmen, "Proje kapsamında Türkiye geneli emekli olup da evi olmayanlara bir öncelik tanınmak suretiyle tüm emeklilere ev yapılacaktır. Toplu Konut Projesi'nin Batman'da uygulanması Türkiye genelinde de bir proje halini aldı ve Sosyal Konut Projesi adı altında emekli ve yoksul kesime ev yapma projesi hayata geçirildi. Bundan sonra bu kesimler projeyle ev sahibi olabilecek." şeklinde konuştu.
Kuyubaşı TOKİ civarında 2 bin kişiye yönelik yeni konut yapılacağını sözlerine ekleyen Ekmen, "Yeni yaptığımız konutların yakınında 220 dönüm arsa tahsisi yapıldı. Konut yapımı proje aşamasındadır ve 2 bin kişiye daha konut yapılacak. Bundan sonra yapılacak konutlardaki tercihimiz dikey değil, yatay olmasıdır. Bizim için konutların yatay olmasında fayda vardır. Evler yatay olduğunda evler daha müreffeh olur. Görüntü kirliliği olmayacak. Yatay evler daha verimli olur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok