Sobalara talep arttı
Kış mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar ısınmak için kömür ve odun sobası satın almaya başladı.
Batman’da yüksek faturalardan dolayı ısınmak için elektrikten yararlanamayan vatandaşlar, kışa hazırlıklı girmek için soba almaya başladıklarını belirtiyor.
Sacın zamlanması nedeniyle soba fiyatlarının geçen seneye göre iki kat oranında arttığını belirten soba satıcıları ise vatandaşların yüksek elektrik faturalarını ödeyemediklerinden kömür ve odun sobalarını tercih ettiğini dile getiriyor.
Halkın kömür ve odun sobalarına yönelmesinden dolayı elektrikli sobalarının ellerinde kaldığını ifade eden elektrik soba satıcıları ise yetkililerden elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.
“Soba satışlarımız geçen yıla göre yüzde yüz arttı”
Odun sobasına rağbetin artığını söyleyen soba satıcısı Nihat Balık, şöyle konuştu:
"Bu yıl soba satışlarımız geçen yıla göre yüzde yüz arttı. Soba fiyatları geçen seneye nazaran iki kat artmasına rağmen vatandaş yine alıyor. Geçen yıl 70 liraya sattığımız sobayı şu anda ise 150 liraya, 150 lira olan sobaları da 300-350 lira arasında satıyoruz.
Ülke genelindeki zamlar, soba fiyatlarını da etkiledi. Fiyatlar yükselmesine rağmen satışlarımız çok iyidir. Hatta şu anda soba satışların da yok satıyoruz diye bilirim."
“Elektik faturalarındaki yüksek fiyat soba satışlarını artırdı”
Soba ve hırdavat satıcısı Mahmut Aydın, “Doğal gaz ve elektrik fiyatları yüksek olduğu için imkânı olmayanlar birçok vatandaş odun sobasına yöneldiler. Geçen seneye göre soba satışlarımız çok iyi, tabi bunun da sebebi elektik fiyatlarının yüksek gelmesinden kaynaklanıyor. Soba fiyatlarımız 320 ile 400 lira arasında değişiyor. Soba fiyatları geçen seneye göre iki katı artmasına rağmen yine de satışlarım çok iyi.” şeklinde konuştu.
“Elektrikli sobalarımız elimizde kaldı”
Kömür ve odun sobalarına talebin artmasıyla elektik sobalarının elinde kaldığını ifade eden elektrikli soba satıcısı Nurullah Ak, şöyle konuştu:
"Elektrik fiyatlarındaki yüksek zamlar nedeniyle sobalarımızı satamadığımızdan elimizde kaldı. Elektrik ve doğal gaz fiyatları yükseldiğinden vatandaş kömür sobasına yöneldi. Yetkililerden ricamız elektrik fiyatlarını düşürsünler.
Elektrikli soba fiyatları da geçen seneye göre iki katına çıktı. Geçen yıl 100 liraya sattığımız sobayı şu anda 280 liraya satıyoruz. Soba almak isteyen de fiyatı yüksek olduğundan alamıyor."
“Elektriği kullanamıyoruz”
Vatandaş Şemsettin Gümüş, “Kış için odun sobası ile pamuk aldık. Elektrik fiyatı çok pahalı olduğundan artık elektrik kullanamıyoruz. Her sene mutlaka soba alıyoruz fakat bu yıl soba fiyatları çok yükselmiş durumda. Geçen sene 60-70 liraya aldığımız soba şu anda 100-150 lira” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok