BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ENERJİ PROJELERİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ENERJİ PROJELERİ
GAP Destekli "Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Verimliliğinin Teşvik Edilmesine Yönelik Eğitim, Bilinçlendirme ve Mentörlük Desteği" Projesi Kapsamında değerlendirme ve kapanış programı düzenlendi.
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş’in katıldığı programda proje sunumları yapıldı. Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü öncülüğünde yürütülen “Hassas Tarım ve Tarımda Enerji Verimliliği” başlıklarıyla proje sunumları gerçekleşti. Batman Valisi Ekrem Canalp’ın onur konuğu olarak katıldığı program,Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, proje ile ilgili sunumlar yaptı.

Açılış konuşmasında; hassas tarım, enerji verimliliği ve yerli-millî kaynakların kullanımının ülkemizin en önemli politikalarından biri olduğuna değinen Rektör Demir; Batman Üniversitesinin Tarım alanındaki ar-ge projeleri için TÜBİTAK, GAP ve BAP araştırma geliştirme desteklerinden faydalanmak amacıyla çalışmalar yapmış olup Üniversite-Sanayi İş Birliği çatısında ise KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri almaya hak kazandığını söyledi. Tarım alanında tüketilen enerjinin verimli kullanılması ile millî kaynakların dışa aktarılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği ve daha uygun maliyetli bir üretime olanak sağlandığını ifade eden Rektör Demir; “Bu vesile ile dünyanın yöneldiği yerde Ülkemizin üretimini geliştirmek ve bölgesel kalkınmayı katkı vermek amacıyla Üniversitemizce enerji alanında üç ayrı proje başlığı altında yürütülen çalışmalarımıza hassas tarım sistemleri ile tarımda enerji verimliliği projesini de ekledik. Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Program kapsamında ‘Enerji’ alanında ihtisaslaşmasının ardından yürüttüğümüz projeleri “Enerji Vadisi”, “Enerjide Yeni Trendler” ve “Enerji ve Sanayi” temasıyla 2025 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.
GÜNEŞ, ÇİFTÇİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR
Hassas Tarım ve Enerji konulu panelde konuşan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş yaptığı konuşmada, pamuk, mercimek, buğday, mısır gibi çeşitli ürünler elde ettiklerini ancak hedeflenen rekolteyi elde edemediklerini, Üründe verimlilik, enerjinin verimli kullanılması ve hassas tarım uygulamaları konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Güneş, ''Batman için özellikle fıstık çok önemli. Türkiye’deki en güzel fıstık bu coğrafyada yetişmektedir. Ancak fıstık yetiştirirken ilimizdeki ürün çeşitliliğini de korumamız gerekiyor. Bağcılık, seracılık ve hububat ürün çeşitliliğimizin en önemli unsurlarıdır.Mezrone üzümü Batman Ticaret Borsasının gayretiyle coğrafi işaret olarak tescil edildi. Özellikle Sason ve Gercüş ilçelerinde üzüm yetiştiriciliğinin desteklenerek üreticinin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Ticaret Borsası olarak ilimizde tarım için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitemizin düzenlediği bu programın çok yararlı olduğu düşünüyorum. Üniversite çatısı altında yapılan bu toplantıların devam ettirilmesini temenni ediyorum” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok