13. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla ‘Çözüm Kadının Elinde ve Gücünde’ temasıyla düzenlenen Kadın Buluşmaları programının 13’üncüsü, Cudi Mahallesi Taziye Evi’nde gerçekleştirildi.
Valiliğimizin ve Batman Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen programa; Dr. Ayten Canalp’in yanı sıra Batman Emniyet Müdürlüğü Narko Rehber ekipleri, KETEM uzmanları, AFAD görevlileri, Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli, Cudi Mahallesi muhtarı ve çok sayıda kadın katıldı.
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonundaki buluşmada, katılımcı kadınlar ilgili kurum uzmanları tarafından kamu hizmetleri hakkında bilgilendirildi. Daha sonra Dr. Ayten Canalp, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.
“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EN BÜYÜK GÜÇ ANNELERİMİZDİR”
Programda konuşan Dr. Ayten Canalp, iki buçuk yıldır süren mahalle buluşmalarında özellikle bağımlılık sorununa dikkat çektiklerini belirterek, uyuşturucu, alkol, kumar ve bahis gibi bağımlılıkların hem aileleri hem de gençleri derinden etkileyen ciddi bir sorun olduğunu ve bu mücadelenin yalnızca sağlık çalışanlarının değil, toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Konuşmasında özellikle annelere seslenen Bayan Canalp “Bağımlılıkla mücadelede en önemli rol annelerimize düşüyor. Bir anne, çocuğundaki en küçük değişikliği bile fark eder. Bu yüzden uyuşturucu, kumar ve alkolle mücadelede kadınlarımızın değeri çok büyüktür. Kadının sezgisi ve olaylara bakışı çok farklıdır” dedi.
EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Açılış konuşmasının ardından mahalleli kadınlara; Narko Rehber ekipleri ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ ve ‘UYUMA’ projeleri çerçevesinde farkındalık eğitimi verdi. KETEM uzmanları, kanser ve erken teşhis konusunda bilgilendirme yaptı. AFAD görevlileri ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ kapsamında deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken tedbirler, ‘çök–kapan–tutun’ uygulaması ve toplanma alanlarına tahliye planı hakkında eğitim sundu. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü temsilcisi, çevre ve çevre kirliliği üzerine sunum yaptı.
Program boyunca Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, kadınlardan gelen dilek, talep ve şikâyetleri ilgili kurumlara iletilmek üzere tek tek not aldı.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 02Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 03Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 04Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 05“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 06HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 07Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 08Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 09UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 10Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 11Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 12ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 13YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 14BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 15Hasankeyf’te zeytin devrimi




Henüz Yorum yok