Hepatit Tedavisi
Batman Medicalpark Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Şahintürk, ciral hepatitlere karşı önemli bilgiler verdi.
HEPATİT A’NIN TEDAVİSİ İSTİRAHAT
Viral hepatitlerin, çeşitli virüsler tarafından oluşturulduğunu ve karaciğerin sistemik hastalığı olduğunu belirten Dr. Şahintürk “Hepatit A, salgın sarılık, salgın hepatiti hastalığı etkenidir. Besinler ve su yolu, doğum yolu ,cinsel ilişki ve tükürük ile bulaşır. Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, ateş, karın ağrısı, bulantı-kusma, sarılık, koyu renkli idrar, açık renkli dışkı, ishal veya kabızlık, kaşıntıya yol açar. İlaç tedavisi yoktur, istirahat ve destek tedavisi uygulanır. İnaktif aşılar 6 ay ara ile 2 doz önerilir, 10-15 yıl koruyuculuk sağlar” dedi.
HEPATİT B, KAN YOLU İLE BULAŞIYOR
B tipi hepatitin, kan ve kan ürünleri nakli, cerrahi malzemeler, cinsel ilişki, kan ve vücut sıvıları ile temas soncu bulaştığını belirten Uzm. Dr. Hüseyin Şahintürk “Hangi yolla vücuda girerse girsin virüs kan dolaşımına karışır. Bulantı, kusma, sarılık, koyu renkli idrar, açık renkli dışkı, karaciğer enzimlerinde yükselme, karaciğerde büyüme görülür. İstirahat, aşırı aktivitelerden kaçınma, yiyeceklere dikkat edilmesi, gerektiğinde destek tedavisi sağlanır. Sağlık personelleri, hemodiyaliz hastaları, HBV taşıyıcısı kişi ile aynı evi paylaşanlar, damar içi uyuşturucu kullananlar, homoseksüeller, genelev kadınları risk grubundadır” dedi.
HEPATİT C’DEN KORUYAN AŞI YOK
Hepatit C’nin, kan ve kan ürünleri nakli, aile içi yakın temas, cinsel ilişki, anneden bebeğe geçiş şekillerinde bulaştığı bilgisini paylaşan Dr. Şahintürk “Vücuda giren virüs kan yoluyla karaciğere ulaşır. Tedaviye yanıt düşüktür. Koruyucu aşısı henüz yoktur. Bu yüzden bulaşmanın engellenmesi hastalıktan korunmada oldukça önemlidir” dedi. HEPATİT D, DAMAR İÇİ UYUŞTURUCU KULLANANLARDA GÖRÜLÜR
D tipi Hepatit’in, Hepatit B taşıyıcılarında bulunduğunu ve eksik bir virüs olduğunu söyleyen Dr. Şahintürk “ Çoğalmaları için Hepatit B'ye ihtiyaçları bulunur. Bu yüzden yalnızca Hepatit B ile enfekte kişilerde enfeksiyon yapar. Genelde Hepatit B enfeksiyonuna benzer, HBsAg taşıyıcılarında % 5-10 oranında görülür. Genellikle kan ve kan ürünleri nakli yapılanlarda, damar içi uyuşturucu kullananlarda sık görülür. İnterferon tedavisi uygulanır. (Medical Park Hastanesi Basın)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 02Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 03Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 04Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 05“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 06HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 07Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 08Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 09UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 10Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 11Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 12ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 13YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 14BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 15Hasankeyf’te zeytin devrimi




Henüz Yorum yok