Rusya, süpersonik "Zircon" füzesinin test edildiğini açıkladı
Rus silahlı kuvvetleri, maksimum 28 km yükseklikte uçan ve 4 buçuk dakika süren süpersonik bir "Zircon" füzesini test etti.
Rus Ordusu Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkenin en kuzeyinde süpersonik olan "Zircon" kanatlı füzenin başarılı bir şekilde test edildiğini bildirdi.
Gerasimov, dün ülkenin en kuzeyinde Beyaz Deniz'de bulunan "Amiral Gorshkov" firkateyninden fırlatılan füzenin 450 km yol kat ettiğini ve Barents Denizi'ndeki bir deniz hedefini başarıyla vurduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanı, füzenin fırlatılması sırasında ortalama hızının saniyede 1,6 kilometre veya saatte 5 bin 700 kilometre olarak tahmin edildiğini ve uçuşun yüksekliğinde saatte 9 bin 500 kilometre olan sekiz Mach'a ulaştığını belirtti.
Zircon füzesinin, testleri tamamladıktan sonra Rus ordusunun deniz kuvvetlerinde aktif hizmete girmesi planlanıyor.
Sesten 6 kat hızlı füze: Zircon
Uzmanlar, söz konusu füzeyi mevcut savunma teknolojileriyle durdurmanın imkansız olduğunu savunuyorlar.
Yeni bir rapora göre Zircon, tek bir darbe ile bir uçak gemisini paramparça edecek hipersonik bir füze sistemi.
Rus devlet yetkilileri ve savaş teknolojisi uzmanları, sisteme karşı bir savunma mekanizmasının uzun süreler kurulamayacağını iddia ediyorlar. Ayrıca Zirkon’un, ABD ve İngiltere’nin en büyük uçak gemileri de dahil olmak üzere, birçok donanma şaheserini tek darbesiyle paramparça edebilecek bir füze olduğu söyleniyor.
Şu an denizlerde kullanılan en kapsamlı füze savunma sistemleri, maksimum 3700 km/sa hızındaki füzelere dayanabiliyor. Zircon'a karşı şimdiden bazı ülkelerin deniz kuvvetlerinin harekete geçtiği belirtiliyor
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok