Bir haftalık yol çalışmalarında 600 ton tuz kullanıldı
Batman'da 26 Ocak'ta başlayan yoğun kar yağışı, yerini don ve buzlanmaya bıraktı. Bütün ilçelerde görülen yağışlar, Batman Karayolları 97'nci Şube Şefliğinin 540 kilometrelik çalışma alanında da etkisini sürdürdü.
Kapanan yollar anında ulaşıma açılırken, etkisi devam eden don ve buzlanma nedeniyle 24 saat aralıksız olarak yolların tuzlanma çalışmaları sürüyor.
Batman Karayolları 97'nci Şube Şefliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kapanan yolların açılması, genişletilmesi ve tuzlanması için 13 iş makinesi ve 92 personelle gün boyu çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Karayolları olarak çalışma alanımız 540 kilometredir. Yolların kapanmaması için 24 saat aralıksız çalışıyoruz. 5 adet kar bıçaklı ve tuz serici kamyonet, 4 adet greyder, 2 adet kar bıçaklı, elle tuzlama yapılan kamyonet ve 2 adet kepçeyle sahadayız. 85 işçi, 3 mühendis ve 4 teknikerle kar mücadelesi veriyoruz. Kar yağışı 26 Ocak tarihinde Batman'ın Kuzluk ilçesinde başladı. Karla mücadele 9'uncu gündür devam ediyor. Bir hafta içerisinde 600 ton tuz karışımı kullanıldı. Çalışma prensibimiz öncelikle şehirlerarası daha sonra ilçe, belde ve köy yollarının açılmasıdır. Kar yağışı durmuş. Şimdi ise yol genişletme ve tuz serpme çalışmalarımız devam ediyor." denildi.
Buzlanmalara karşı çalışmaların 24 saat aralıksız devam edeceğinin kaydedildiği açıklamada, kazaların yaşanmaması için de araç tekerleklerine kar lastiği ve zincir takılması gerektiği ifade edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok