İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI
İSTİHDAM TOPLANTISI YAPILDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) projeleri kapsamında Temmuz 2020'de başlayan ve Haziran 2023 yılında sona erecek olan 'TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Proje' mevcut durum değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Genç İstihdamın Teşviki Projesi Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Emin Karip, Şube Müdürleri Ahmet Çın, Emrullah Aslan proje kapsamında bulunan Batman Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Okul Müdürleri ile Ar-Ge Birimi Personelleri katıldı. Toplantıda 2020 yılında başlayan ve halen devam eden proje hakkında mevcut durum değerlendirmesi yapıldı.
HEDEF; 15-29 YAŞ ARASI İŞSİZ GENÇLER
Avrupa Birliğinin mali desteğiyle hazırlanan, sözleşme makamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve yararlanıcısı DİKA olan "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi" Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt illerindeki erişebilir istihdamı geliştirmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi, politika geliştirmeyi ve uygulamayı arttırmayı hedefliyor. Proje TRC3 Bölgesi'ndeki 15-29 yaş aralığındaki genç işsizleri, TRC3 Bölgesindeki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrencileri, işverenler/işveren temsilcilerini, ortaöğretim ve yükseköğretim seviyesindeki öğrenciler ile örgün eğitim sistemi dışında kalan grupları kapsıyor. Ayrıca projede eğitime katılacakların en az %25'inin genç kadınlardan oluşması yönünde bir kota belirlendi.
EĞİTİMİ ‘HEM’ VERECEK
Proje kapsamında mesleki becerilerinin iyileştirilmesi amacıyla gençlere yönelik dijital beceriler, temel iş bulma becerileri, girişimcilik becerileri, bakım ve onarım hizmetleri konularında eğitimler düzenlenecektir. Bu eğitimlerin bir kısmında, özellikle mesleki eğitimlerde, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen eğitim modülleri kullanılacak ve eğitimler, il ve ilçelerdeki halk eğitim merkezleri iş birliğinde verilecektir. Bu bağlamda proje, halk eğitim merkezleriyle iş birliği içerisinde verilecek eğitimler sonunda dağıtılacak Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek. Proje; mesleki eğitimlerin ve kariyer rehberliği hizmetlerinin sunulması için DİKA ile MEB ve İŞKUR'un yanı sıra illerdeki dört üniversite arasında iş birliği protokollerinin hazırlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecek. Böylece proje uygulama süresi boyunca gerçekleştirilecek çalışmaların sürdürülebilirliğine destek olunacak ve sürdürülebilirlik temin edilecek ve söz konusu eğitim programlarının gelecekte aynı şekilde devam etmesi sağlanacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




1 Yorum
Samed
25 Ekim 2021