Hayvan küpeleme duyurusu
Batman iline ait güncel büyükbaş hayvan sayısının 118 bin 509, küçükbaş hayvan sayısının ise 834 bin 452 olduğunu aktaran Gün, ilde 7 bin 914 büyükbaş ve 3 bin 544 küçükbaş hayvancılık işletmesinin bulunduğunu söyledi.
Gün “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 hastalığına bağlı olarak, 2020 yılı mart ayında başlayan sokağa çıkma yasakları ile birlikte, sahada çalışan teknik personellerimizin Covid-19 hastalığına yakalanması veya temaslı durumda olması gibi nedenlerin yanında, yetiştiricilerimizin de İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine geç bildirimde bulunmalarına bağlı olarak, büyükbaş ile küçükbaş türü hayvanların küpeleme çalışmalarında gecikmeler olmuştur.” dedi.
Açıklamasının devamında Gün “Bahsi geçen nedenlerle birlikte İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla; ilin coğrafi yapısı, personel ve araç durumu, iklim şartları, doğal afet, idare kaynaklı gecikmeler veya mücbir sebepler nedeniyle küpelenmeyen her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların küpeleme işlemleri yapılacaktır. Küpeleme çalışmaları İl ve İlçe Müdürlüklerimizce program dahilin de il ve ilçelerimizin tüm köy ve bağlı mezralarda bulunan tüm hayvancılık işletmeleri ziyaret edilerek, küpeleme işlemleri 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok