15 FİRMA TEKNOKENT’E BAŞVURDU
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, 2021 yılında sadece yüzde 10 oranında tamamlanan ancak 2022 yılında tamamlanma ve proje üretme aşamasına gelinen Batman Teknokent’i ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Yardımcısı Dönmez, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il ve üniversite yöneticileri tarafından karşılandı. Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’te incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e, gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi. 15 aday firmanın Teknokent'te yer almak için ön başvuru yaptıklarını belirten Rektör Demir, bu firmalardan 5’inin proje başvurusunu tamamladığı, hakem değerlendirmesinden olumlu sonuç alan 2 firmadan bir tanesiyle sözleşme imzalandığı, 3 firmanın başvurusunun ise değerlendirme aşamasında olduğu bilgisini paylaştı.
Batman Teknokent’te, üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin AR-GE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Rektör Demir, Teknokent’in bilimsel çalışmaların ticarileştirmesine de olanak sunacağını dile getirdi. Batman Teknokent sayesinde Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da güçleneceğinin altını çizen Rektör Demir, Batman Teknokent’in, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişim olduğunu söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“GAZETECİLER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYOR”
- 02Başkan Kaplan, Ulusal Market Zincirleri Esnafı Zor Durumda Bırakıyor
- 03BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 04ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 05İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 06NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 07BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 08EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 09BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 10KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 11‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 12CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 13Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 14İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 15“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”




Henüz Yorum yok