Nefroloji Uzmanı Zeki Kemeç Uyardı !!!
Nefroloji Uzmanı Zeki Kemeç Uyardı !!!
Böbrek Sağlığı İçin Tuzdan uzak durulmalı ve fazla ilaç kullanmamalı.
Bölge Hastanesinde Nefroloji Uzmanı olarak görev yapan Zeki KEMEÇ Radyo Yüksel’de Muzo’nun sunduğu “Siyah Beyaz “programına konuk oldu.
Bölge hastanesinde tek nefroloji uzmanı olarak görev yapan Zeki Kemeç, özellikle bölgemizde sıkça görülen böbrek rahatsızlığı olan hastalara bakıyor. Batman’ın tek nefroloji Uzmanı olan Dr. Zeki KEMEÇ 6 aydır şehrimizde görev yapıyor. Çevre il ve ilçelerde çok hastası olduğunu bunun dışında da her ayın bir haftasında Gümüşhane’ye giderek orda görev yaptığını belirtti.
Bol Su Tüketilmeli
Birçok konuda açıklama yapan Nefroloji uzman Dr. Zeki Kemeç;’’ Böbrek görevini tam yapamadığı zaman kanda bir takım zehirli atık maddeler birikmesine sebep oluyor ve belli bir süre sonra insanlara zarar vermeye başlıyor, böbrek yetmezliği olan hastalar, tuzdan kesinlikle uzak durmalı vücuda alınan tuz atılamadığı zaman kalbe de zarar vermeye başlıyor. Diğer bir konu fazla ilaç kullanımı bazı ilaçlar fazla kullanıldığında böbrek yetmezliğine sebebiyet verebiliyor o yüzden gereksiz fazla ilaç kullanılmamalı ve bol su tüketilmesi gerekir’’ Dedi.
Belirtilere Dikkat Edilmeli
Bazı belirtilerin böbrek hastalığının habercisi olduğunu belirten Dr. Zeki Kemeç, bu belirtisi olanlar hemen uzmana başvurarak yapılacak bazı testlerle böbrek yetmezliğinin olup olmadığının hemen anlaşılabileceğini belirtti.Kemeç;’’ Böbrek yetmezliği ilerledikçe idrar akışı yavaşlar, idrar rengi değişir dumanlı veya kanlı renk idrar olur. Ten rengi soluklaşır, ayaklarda şişme, kilo kaybı, Bulantı ve kusma semptomları görülebiliyor. Bu hastalarda kalp yetmezliği olabiliyor. Bu semptomları bir kaçını yaşayan hasta uzman hekime başvurmalı.’’ Dedi. ( Faruk ÇİFTÇİ )
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 02BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 03Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 04Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 05Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 06ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 07ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
- 082.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 09MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 10MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 11850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 12STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 13YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 14TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE
- 15Batmanlı Başhekim görevinden istifa etti




Henüz Yorum yok