“Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Batman Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un da katıldığı programa, çok sayıda engelli vatandaş da katıldı.
Programda bir konuşma yapan Aksoy; vakit kaybetmeden, hızlı bir şekilde toplumun bütün kesimlerine, konunun bütün davalarıyla bu sorunları masaya yatırılması, gerekli tespit ve sıkıntıların ortaya konması ve herkesin üzerine düşeni de en etkili şekilde yapması gerektiğini vurguladı.
Aksoy, "Engellilerin toplumun farklı bir grubu olduğu gerçeği az gelişmiş toplumların sosyal gerçeğidir. Bugün gelişmiş ülkelerde engelli kavramı belki de yoktur. Çünkü hiç kimse engelliyi pozisyonuyla, işiyle farklı görmüyor. Biz sol elimizi sağ elimizden, sol gözümüzü sağ gözümüzden farklı görüyor muyuz? Ama kabul etsek de etmesek de Türkiye’de bu farklılık var. Gerek toplumsal zemin üzerinde ve gerekse de sorunlar zemininde ne yazık ki olması gereken düzeyin çok uzağındayız." ifadelerini kullandı.
Kültür merkezindeki salonlardan engellilerin de yararlanabileceğini vurgulayan Aksoy, "Artık engelli kardeşlerimizi yaşamın her alanına alalım. Şehirdeki engellilerin sinyalizasyon uyarılması ile ilgili 400 bin TL’lik bir bütçemiz var. Çalışmalarımız devam ediyor ve bu örnekleri çoğaltacağız. Eminim ki bizlerin düşünemediği sizlerin çok talepleri vardır. Bir tekstil atölyesi çalışmamız var. Bunları planlayıp çoğaltacağız. Bunları elimizdeki imkânlar doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Bunu da hep birlikte yapacağız. Oturacağız, düşüneceğiz, planlayacağız. Başka ülkelerde başka insanlar nasıl yapıyorsa biz de öyle yapacağız. Biz köprü olacağız siz geçeceksiniz” dedi.
Programın sonunda engellilere kırmızı karanfil dağıtıldı
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 02PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 03BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 04ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 05Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 06Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 07TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek
- 08HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 10BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 11Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 12Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 13Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 14ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 15ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok