Engellilere üst geçit 'engeli'
Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor.
Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor. Yapılan üst geçitlerde engelli asansörü ve rampaların olmaması engelli ve yaşlı insanlar için eziyete dönüşüyor. Özellikle üst geçitlerde büyük sıkıntılar çeken engelliler için hiçbir çalışma yapılmıyor.
2 KİLOMETRE YOL GİDİP DÖNÜYORUZ
Engellilerin üst geçitleri kullanamamasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirten Hasan uçak , karşıdan karşıya geçmek için 2 kilometre yolu gidip tekrar döndüklerini belirtti. Uçak; “Hemen hemen hiçbir üst geçidi engelliler kullanamıyor. Üst geçitlerde ne engelli rampası var ne asansörler var. Bazı üst geçitlerde asansör yerleri olmasına rağmen hiçbirinde asansör yok, çalışmıyor. Değil tekerlekli sandalyeli olanlar bastonla bile, yaşlılar olsun engelliler olsun bu üstgeçitleri kullanamıyorlar. Karşıdan karşıya geçmek istiyoruz fakat üst geçidi kullanamadığımız için bir kavşaktan diğer kavşağa nerden bakarsanız 2 kilometre yolu gidip tekrar dönmek zorunda kalıyoruz. Ulaşımın zaten berbat olduğu bir yerde bu toplu taşımalar minibüsler ve taksilerde çok büyük bir sorun çıkarıyor. Engellilere hiçbir saygıları yok. Bu üst geçitlerde başlı başına bir sorun bence. Zaten gecikmiş olan bir sorun, bu sorunun bir an önce bir çözüme ulaştırılması gerekir” dedi.
ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜYOR
Bir engelli vatandaş olarak Batman ’da engellilere yönelik hiçbir çalışmanın olmadığını da aktaran Uçak; “Özellikle park, bahçe ve cafelerde engelli lavaboları yok. Son zamanlarda parklar bahçeler yapılıyor ama engellilere yönelik maalesef bir lavabo bile yok. Olan da kiler olarak kullanılmaya başlanmış. Engelliler hiçbir şekilde düşünülmemiş. Bunlar yasalarda olduğu halde hiçbir şekilde uygulanmıyor. Ve denetimi yapılmıyor. Bunları göz ardı ediyorlar” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAYMAKAM BÖYÜK, 9 KÖYDE TALEPLERİ DİNLEDİ
- 02ANNE VE BEBEK SAĞLIĞINA EVDE TAKİP
- 03GERSAN ELEKTRİK ABD PAZARINDA!
- 04BEŞEVLER VE HUZUR MAHALLELERİNDE PARKE YAMA ÇALIŞMASI
- 05FERDİ KURT’UN EKİBİNE AHMET AŞSIZ KATILDI
- 06VALİ CANALP’TEN KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 07BATMAN'IN LEZZET HİKAYESİ YAZILACAK
- 08VALİ CANALP “AİLEYİ VE TOPLUMU MERKEZE ALAN BİR SİSTEM KURDUK”
- 0919 MAYIS HAVUZU YİNE EN TEMİZ HAVUZ OLDU
- 10BATMAN’IN SICAĞINA RENKLİ DOKUNUŞ
- 11Venezuelalı forvet Cordova, Batman Petrolspor’da
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
- 13600 TON ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 14TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
- 15MHP’DEN BAKAN MEMİŞOĞLU'NA BATMAN'IN SAĞLIK RAPORU




Henüz Yorum yok