‘Türkiye Yüzyılında Sivil Toplumun Yeri ve Önemi’
“Sivil toplum çok kıymetli olacak”
Batman Üniversitesinde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılında Sivil Toplumun Yeri ve Önemi’ konferansına Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Ejder Okumuş katıldı.
Türkiye Yüzyılında sivil toplumun yeri ve önemine değinen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Ülkemizin yüzüncü yılında sivil toplumun çok değerli ve kıymetli olacağını, olması gerektiğini düşünenlerdenim. Üniversite hayatıma başlamadan önce de sivil toplumun içinde bulunmuş, bu görevlerde ve süreçlerde bulunmuş bir insanım. Görevi ifa etmekle beraber, aslında bu işin felsefesini de yapmaya çalışıyorum. Kendi akademik çalışmalarımda da güncel felsefi zorunlu doktora dersim var” dedi.
“MEDENİYET PROJESİNDEN UZAKLAŞILDI”
Müslümanların medeniyet üretmeyi başaramayacak duruma geldiğini ifade eden Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Ejder Okumuş, “Birileri ne düşünürse düşünsün, Türkiye Yüzyılı dendiğinde nasıl algılarsa algılasın, bence bundan önemlisi bizim bunu nasıl algıladığımız. Ben şahsen Türkiye Yüzyılını bir medeniyet kavramı üzerinden algılıyorum. Dünyaya adalet dağıtan İslam Dünyasında son iki-üç asırdır böyle bir medeniyet projesinin varlığından söz edilemez. Medeniyet projesinden uzaklaşalı çok oldu” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 02YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 03BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 04Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 05ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 07EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 08BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 09ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 10BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 11Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 12OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 14M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 15AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok