"KADINLARI DESTEKLİYORUZ"
Vali Canalp “Kadınları destekliyoruz”
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) açılışı yapıldı.
Batman’da kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve meslek öğrenmeleri amacıyla Batman Valiliği koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Petrolkent Mahallesi’nde Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı. Açılan merkezde kadınlara aşçılık, güzel sanatlar, pastacılık, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilerek, iş hayatına katılmaları desteklenecek.
“58 KURSİYER KENDİ İŞİNİ KURDU”
Kursa gelen kadınların kendi işlerini kurduklarını ifade eden Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Kadınlarımızı bir defa ekonomik hayatın içerisine çekmek için onlara ihtiyaç duydukları bilgi beceri ne gerekiyorsa kabiliyet kadınlarımıza bunları vermeye amaçlıyor. Siz öyle birkaç örnek vereyim. Bizim bu benzeri Ademlerimizden eğitim gören 65 kursiyerimiz güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandı. Neden? Çünkü burada o sanatlarla ilgili kendi becerilerini, kabiliyetlerini geliştirdiler ve güzel sanatlar fakültesine girmeye hak kazandılar. Bir başkası, aşçılık ve pastacılık kurslarımız var. Ademlerin bünyesinde 58 kursiyerimiz kendi işini kurdu. Burada öğrenmiş olduğu aşçılıkla, pastacılıkla ilgili becerilerin kabiliyetlerini gitti kendi iş yerini kurmak suretiyle kendi işinin patronu olmayı başardı. Bir başkası 32 kursiyerimiz kendileri daha sonra buradan edinmiş oldukları bilgiyi, beceriyi, kabiliyeti, halk eğitimden almış oldukları sertifikalarla geliştirdiler ve kendileri 32 kurs yerimizden bizzat kendisi usta öğretici oldu ve kendileri gibi diğer kadınlarımıza da aynı becerileri, kabiliyetleri öğreten kişiler haline geldi. Bugün bu mahallemizde petrol kentimizde de açmış olduğumuz bu merkez önümüzdeki yıllar, 10 yıllar içerisinde binlerce, onbinlerce kadınımıza benzer nitelikteki kabiliyetleri, becerileri kazanacaktır. Biz Batman’da kadınların ekonomik hayatın içerisine girmelerini destekliyoruz. Bunu önceliyoruz” dedi.
Etiketler : #KADINLARI,#DESTEKLİYORUZ,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok