TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
TED Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı Zuhal Yalçın, geleneksel hale getirdikleri kermese bu yılda devam ettiklerini söyledi. Yalçın, "Okul meclisi üyeleri olarak köy okullarına ve TEDOrmanı'na yardım için kermes düzenledik. Bütün öğrenciler evlerinde yaptıkları ürünleri velilere satışını yapacaklar. Kermesimizi geleneksel hale getirdik. Her yıl düzenli olarak yapılıyor ve bu şekilde devam edecek" dedi.
Okulun Koordinatörü Hasan Erdal ise köy okullarında okuyan öğrencilere yardım amacıyla öğrencilerinin böyle bir etkinlik düzenlediğini söyledi. Erdal, "Eğer bir yerde, bir yörede, bir ülkede ve bir ailede sorun varsa herkes elini taşın altına koysun. Bu felsefeden yola çıkarak diyoruz ki, eğer köy okullarımızda, kenar mahalle okullarımızda sıkıntı varsa tabi ki devlet öğretmen gönderir, boyatır, malzemelerini karşılar ama bize de bir şey düşerse yardımcı olalım. Akça (Tılmıs) köyü okulunun su şebekesinde, okulun perdelerinde, anaokulunda bazı sıkıntılar ve boya işi vardı onları gidermek amacıyla bir kermes düzenledik. Bu kermes lise öğrencilerimiz tarafından düzenlendi. Ortaokul ve ilkokulumuzda başka köylerimiz için kermes düzenleyecek. Ayrıca çocuklarımıza sosyal sorumluluk bilincini de aşılamak istiyoruz. Bu amaç ile bu tür etkinliklerimizi de gelenekselleştiriyoruz. Projemizin amacı, her yıl köy okullarında ve kenar mahalle okulları arasından 3-4 tanesini hedef edinip onlara katkı sunmaktır. Geçen yıl başlattığımız bir proje daha var. TED Koleji TED Ormanımız var. Her sene 100 adet yetişkin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Her okul, her kurum 100 ağaç dikerse bu 100 binleri bulur. Bu yılda 100 yetişkin dut ağacını TED Ormanına dikmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Ted Koleji Öğrencilerinden İhtiyaç Sahipleri İçin Kermes
TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
TED Batman Koleji öğrencileri tarafından köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler ve TED Ormanı için kermes düzenlendi.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok