Altın fiyatlarının yükselmesinden kuyumcular da memnun değil
Coronavirus hastalığı ile birlikte tüm dünyada oluşan olumsuz havanın, altın piyasasındaki yansımalarını değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altının tarihi bir yükselişte olduğunu, bunun piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.
İhtiyaç dışında kimsenin altın alamaz hale geldiğini belirten kuyumcu Şehmuz Taşan, "Altın fiyatları çok yükseldi. Şimdiye kadar tarihte böyle bir rekor olmamış. Çeyrek altın 595 TL, Cumhuriyet Altını 2 bin 450 TL, yarım altın bin 190 TL, 22 ayar gram altın ise 336 TL olmuş durumda. Sattığımız altını yerine koyamıyoruz. Her gün altın 5-6 lira yükseliyor. Vatandaş artık kendi çocuğunu evlendiremiyor." Dedi.
"Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor"
Kuyumcu esnafı Şehmuz Taşan, "Çin'de çıkan ve Dünya geneline yayılan Coronavirus salgınından sonra altın fiyatları çok yükseldi. Vatandaş gelip fiyatını duyunca alamıyor. Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor. Satışlarımız tamamen durdu. Fiyatlar uygunken satışlarımız daha iyiydi. Bu gidişle altın fiyatları daha da yükselecek gibi gözüküyor. Sattığımız altını aynı fiyata alamaz duruma geldik." diye konuştu.
"Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi"
Dünyadaki Coronavirus salgınından dolayı altın fiyatının yükseldiğini ifade eden bir başka kuyumcu Eyüp Başaran, "Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi. Vatandaşın en güvendiği liman olarak altını görmesi, herkesin altına rağbet etmesi altın fiyatlarının yükselmesinde etkisi var. Biz kuyumcular olarak altının fiyatı ne kadar yükselirse de kâr oranımızda bir değişiklik olmuyor. Altın fiyatları uygunken işlerimiz daha iyiydi. Ama şimdi bazen satış yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz." Dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 02PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 03BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 04ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 05Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 06Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 07TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek
- 08HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 10BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 11Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 12Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 13Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 14ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 15ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok