DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE TEPKİ!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanlığı, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Batman'daki doktor, MHRS ve diğer sağlık sorunlarına yönelik olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamaya İl Başkanı Av.Melik Müjdeci, Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve parti teşkilat üyeleri katıldı. Sağlık sistemini eleştiren Müjdeci,“maalesef Batman’ımız sağlık alanında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biridir. Hastanede ; yeterince doktor yok, hemşire yok, yatak yok, muayene yok, ameliyat yok ve dolayısıyla doktor randevusu yok. Eczaneler ve vatandaş birçok ilacı temin etmekte güçlük çekiyor Vatandaşlar, dahiliye, göz hastalıkları ve kadın doğum gibi olmazsa olmaz bölümlerde bile 1 hafta- 10 gün sonrasına randevu bulabiliyor. Bazı bölümlerde randevular 15-20 gün sonrasına, tetkikler için ise 3-4 ay sonraya randevu alabiliyor” dedi.
Ayrıca Artan iş yükü, giderek ağırlaşan çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, performans sistemi, emeğinin karşılığını alamamak gibi nedenlerle kamu hastanelerinde çalışan birçok doktoru ya özel hastanelere ya da yurt dışına gitmeye zorladığını söyleyen Müjdeci “bu durumu dahi öngörmekte sorun yaşayan bir iktidar; bu ülkenin sağlık sorunlarına deva olamaz” diye konuştu.
.jpeg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok