Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
Aşırı sıcakların etkili olduğu Temmuz ayında, Dicle Elektrik’in dağıtım bölgesinde elektrik tüketimi rekor seviyelere ulaştı.
Haziran ayına göre tüketim oranı yaklaşık %57 artış gösterirken, günlük kullanımda en yüksek değer Şanlıurfa’da kaydedildi.
KAÇAK KULLANIMI ALTYAPIYI ZORLUYOR
Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre; Haziran ayında 1 milyon 767 bin MWh olan toplam tüketim, Temmuz ayında 2 milyon 780 bin MWh’ye yükseldi. 31 Temmuz 2025 günü, yalnızca Şanlıurfa’da 45.088 MWh tüketim gerçekleşti. Şanlıurfa’yı sırasıyla Diyarbakır (23.444 MWh) ve Mardin (19.609 MWh) izledi. Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, sıcaklıkla birlikte artan tüketimin, özellikle tarımsal sulamada kullanılan **kaçak elektrik** yüküyle birleşerek altyapıda ciddi sorunlara yol açtığını söyledi. Obut, “Şebekedeki yoğunluk, kaçak elektrikle birleşince altyapı zaman zaman sınırlarına dayanıyor. Bu da dalgalanmalara ve kesintilere neden oluyor” dedi. Siverek ilçesinde yaşanan bir olayı örnek veren Obut, kaçak kullanım ve aşırı yüklenme nedeniyle bazı trafoların yandığını, ekiplerin ise **45 dakika içinde müdahale ederek enerji sağladığını** belirtti. Kırsal alanlara enerji verilmesi için ekiplerin uzun süre sahada kaldığını da sözlerine ekledi.
İLETİM SİSTEMLERİ DE ETKİLENİYOR
Tarımsal sulama sistemlerinde kompanzasyon eksikliği nedeniyle oluşan aşırı yükün, sadece dağıtım şebekesini değil, zaman zaman ulusal iletim sistemlerini de etkilediğini vurgulayan Obut, “Bu da arızalara yol açabiliyor. Vatandaşlarımızdan elektriği tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz. Bu sistemin sağlıklı işlemesi için büyük önem taşıyor” diye konuştu. Dicle Elektrik, kayıpsız ve kesintisiz enerji dağıtımı hedefiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde aşırı sıcaklara karşı enerji arzını sürdürülebilir kılmak için çalışmalarına devam ediyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok