BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
3. Gastronomi Festivali kentte renkli görüntülere sahne oluyor
Batman’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gastronomi Festivali, “Dokusuyla, tadıyla, hikayesiyle Batman” temasıyla kapılarını açtı. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla organize edilen festival, Valilik önü Kültür Mahallesi Adalet Caddesi’nde başladı. Festival, 16 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
“BATMAN, TÜRKİYE’NİN FESTİVAL ŞEHRİ OLUYOR”
.jpg)
Açılışta konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’ın son yıllarda sosyal ve kültürel alanda önemli adımlar attığını vurguladı. Canalp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi : “Aziz Batmanlılar, Festivaller Şehri Batman’ı beraberce inşa etmeye devam ediyoruz. Festival zincirine bugün bir halka daha ekliyoruz.” Batman’ın kültür-sanat organizasyonlarında Türkiye çapında öne çıktığını belirten Canalp, “Geçen hafta kitap fuarımızda 550 bin ziyaretçiye ulaştık. Allah nazardan saklasın, Batman hem kendi rekorunu hem de Türkiye’nin rekorunu kırmaya devam ediyor” dedi.
“BATMAN MUTFAĞI BİR LEZZET BÜYÜKŞEHİRİ GİBİ”
Batman’ın gastronomi yönünün giderek bilinir hale geldiğini ifade eden Canalp, şehrin mutfak kültürünün bölgenin kimliğini yansıttığını belirterek, “Diyarbakır’ın, Siirt’in, Mardin’in meşhur yemekleriyle birlikte Batman kendi başına zengin bir gastronomi merkezi haline geldi. Bu çeşitlilik, bizim kültürümüzün bir parçasıdır” dedi. Canalp, festivallerin sadece tanıtım değil, toplumsal birlik ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olduğuna da dikkat çekti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 04Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 05Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 06Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 07ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 08ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
- 092.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 10MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 11MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 12850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 13STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 14YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 15TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE




Henüz Yorum yok