İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI
Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik projelerle önemli sonuçlar elde edildi. Yılın ilk üç ayında engelli istihdamı hedefinin yüzde 70’i gerçekleştirilirken, 155 engelli vatandaş işe yerleştirildi.
Engelli Hibe Desteği kapsamında ise 4 kişi kendi işini kurdu. Bireysel danışmanlık hizmetleri ve işverenlerle kurulan iş birlikleriyle erişilebilir çalışma ortamlarının yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi. Kadın istihdamında da dikkat çekici bir artış yaşandı. Aktif İşgücü Piyasası Politikaları kapsamında 351 kadın desteklenirken, 678 kadın doğrudan işe yerleştirildi. Böylece toplamda 1029 kadının iş gücüne katılımı sağlandı. Bu çalışmalarla kadınların ekonomik hayatta daha güçlü yer almasının amaçlandığı ifade edildi. Genç istihdamı da öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. 566 genç aktif iş gücü programlarından yararlanırken, 757 genç doğrudan işe yerleştirildi. Toplamda 1323 genç iş hayatına kazandırıldı. Bu süreçte kariyer planlama, mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin önemli rol oynadığı belirtildi. İŞKUR’un özel sektörle kurduğu iş birlikleri de somut sonuçlar verdi. İlk çeyrekte 848 işveren ziyaret edilirken, 69 işbaşı eğitim programı açıldı ve 627 kursiyer bu programlardan faydalandı. Ayrıca 1734 kişi özel sektörde istihdam edildi.
Meslek lisesi ve meslek yüksekokulu son sınıf öğrencilerine yönelik danışmanlık hizmetlerinde hedefin yüzde 60’ına ulaşılırken, Mesleki Yeterlilik Test Bataryası uygulamalarında hedef yüzde 124 oranında aşıldığı ifade edildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müdürü Mehmet Emin Aktan, çalışmaların temel amacının “doğru işe doğru aday” anlayışıyla istihdamı artırmak olduğunu belirterek, toplumun tüm kesimlerinin ekonomik hayata aktif katılımını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BA-MED’DEN 26 HAZİRAN’DA UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 02Dağ Keçisi Yolunu Mu Şaşırdı? Yaklaşık 50 Yıl Sonra Yeniden Görüldü
- 03MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 04VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 05TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 06PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 07BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 08KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 09MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 10ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 11Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 13Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 14Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 15EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok