Selahaddin-i Eyyubi Camii ibadete açıldı
Gültepe Mahallesi'nde açılan Selahaddin-i Eyyubi Camiinde salgın tedbirleri eşliğinde kılınan ilk cuma namazında Batman İl Müftüsü Turgut Erhan hutbe irad etti.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta konuşan İl Müftü Erhan, Selahaddin-i Eyyubi Camisini açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Müftü Erhan, cami yapımında emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.
Camilerin Kabe'nin birer şubeleri olduğunu belirten Erhan, "Hep beraber diz dize, omuz omuza, gönül gönüle ve kalp kalbe bu kutsal mekanın açılışında bir araya geldiğimiz için yüce Rabbimize hamd ve şükretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayında Kabe'nin birer şubesi olan bu kutsal mekanı açmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz." dedi.
Camilerin şehrin sembolü olduğunu vurgulayan Erhan konuşmasına şöyle devam etti:
"Camiler insanları bir araya getiren, insanların daima bir olmasını, birlik ve bütünlük içerisinde olmasını öğütleyen dinimizin özellik ve güzelliklerini daima duyduğumuz yerlerdir. Camiler birçok güzelliğin yaşandığı ve inananların gönül gönüle ve kalp kalbe verdiği kutsal mekanlardır. Camiler bir beldenin, bir yörenin ve bir mekanın mümin ve Müslüman olmasının nişanesi adeta o yerin tapu senetleridir. Tevhit inancının bayraktarlığını yapan minareler La İlahe İllallah Muhammed'un Resulullah dercesine göklere doğru açılmış birer tevhit inancının sembolleridir. Bu bakımdan şehrin sembolleri ve tapu senetleri, huzur duyma ve huzura erme, huzura varma yerleri camilerdir."
Müftü Turgut Erhan tarafından yapılan duanın ardından, Batman Selahaddin-i Eyyubi Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.
Kadın ve erkekler için taziye evi, Kur'an Kursu, şadırvan ve yeşil alanın bulunduğu Selahaddin-i Eyyubi Camii'nde aynı anda 3 bin 500 kişi namaz kılabilecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 02EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 03BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 04DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 05E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 06MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 07BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 08Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 09KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 11YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 12ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 13KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 14“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 15FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok