‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde hayata geçirdiği ‘Komşum’ Projesi kapsamında Batman’da 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılında 419 gönüllüyle 115 aileye 3917 adet yemek dağıtımı yapıldı.
YEMEKLER ZİYAN OLMUYOR, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİDİYOR
2025-2026 Eğitim ve Öğretim yılındaki hedeflerinin 300 ihtiyaç sahibi aileye 10 bin adet yemek dağıtımı yapmak olduğunu belirten Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin gönüllü öğrencilerle bunu başarabilecek güçte olduklarını söyledi. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Batı Raman Kız Yurdu, Süveybe Ana Kız Yurdu ve Seyyid Bilal Erkek Öğrenci yurtlarındaki yemekhanelerde çıkan fazla yemekler, gönüllü öğrenciler tarafından yurtların etrafındaki ihtiyaç sahibi komşulara hijyenik koşullarda ulaştırılıyor. Yurt Hizmetleri Müdürü Gültekin; “2024-2025 Eğitim ve Öğretim döneminde Batı Raman Kız Yurdu 112 gönüllüyle 25 aileye 2343 adet yemek dağıtırken, Süveybe Ana Kız Yurdu 199 gönüllüyle 77 aileye 1134 adet yemek ve Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu ise 108 gönüllüyle 13 aileye 440 adet yemek dağıtımı gerçekleştirdi” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLER PAYLAŞMAYI ÖĞRENİYOR”
‘Komşum’ projesiyle israfında önüne geçtiklerini belirten Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin şunları söyledi : “Bakanlığımız 2019 yılından bu yana ‘Komşum’ projesini sürdürüyor. ‘Komşum ‘ projesiyle yurtlarımızdaki gönüllü öğrencilerimiz yemek tüketimi sonunda artan yani hiç tüketilmeyen yemekleri ihtiyaç sahibi ailelere hijyenik koşullarda hazırlayıp ulaştırıyorlar. Hazırlanan yemekler gıda güvenliği gözetilerek ulaştırması ve gönüllü olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunması, gençlerin yürütme ve yönetme süreçlerini planlaması, gönüllülük kültürünün gençler arasında yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Gençlerin gönüllü olarak katıldığı bu hareket ile birlikte yemek israfı engellenmekte; aynı zamanda ihtiyacı olan vatandaşların gençler aracılığıyla bu yemeklerden faydalanabilmesi sağlanmaktadır. Yurtlarımızdaki gönüllüler tüketilmeyen yemekleri hijyen şartlarını gözeterek paketleyip bazen yürüyerek bazen de araçlarla yemek talebinde bulunan kişilere ulaştırmaktadır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok