Naif Süleymanoğlunun Toprakla 40 Yıllık Dostluğu
Batman'da 40 yıldan beri fıstıkçılık yapan Naif Süleymanoğlu'nun Oymataş köyündeki çiftliğinde 6000 fıstık ağacı bulunuyor.
Batman ve yöresinde fıtıkçılığın gelişmesine sevinen Süleymanoğlu ailesine ait 3600 dönüm arazi üzerinde 6 bin fıstık ağacı, 3 bin ceviz ağacı, 350 küçük baş hayvan ve 12 dönümlük üzüm bağıyla gününü geçiriyor. 1980 yılından beri fıstık üreticiliği yapan Naif Süleymanoğlu, 10 dönümlük bir arazinin 6 ila 7 aileyi geçindirecek bir meslek olduğunu da hatırlattı. Batman Üniversitesi Oymataş bölgesinde yıllardır Çiftçiliklen uğraşan Naif Süleumanoğlu, her yıl ortalama 10 ton mahsul aldığını ve tarlada bu mahsulleri kilosu 75 tl bedelle Batman ve Siirt'teki kuruyemişçilere sattığını söyledi.
Çiftlik alanında kendisini doğaya adayan 60 yaşındaki Naif Süleymanoğlu, 40 yıldır fıstık ekimini yapmaktayım. Fıstıkçılığın yanında alternatif ürün araştırmalarım da devam etmektedir. 3 bin ceviz ağacımız ile 12 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağımızda üzümün yanı sıra yılda 1 tona yakın pekmez elde ediyorum. Fıstıkçılık zahmetsiz bir iştir bunun yaygınlaşması istihdama ve ekonomiye de katkısı olacaktır. dedi.
KENDİ FİDEMİZİ KENDİMİZ ÜRETMEYE BAŞLADIK.
Köyde üretim yapan Süleymanoğlu , “Salgın sürecinde hepimiz üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Tarıma dönüş anlamında köyümüzde fide üretimine başladık kendi fidenizi üretmeye başladık.
“ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLİRSE KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN ÜRETİR”
Toprağa tohumu, fideyi koyduktan sonra o sizin yüzünüzü güldürür. Bu yaşanan süreç sonrası anlıyoruz ki çiftçinin daha çok desteklenmesi gerekiyor. Türkiye çapında bu çiftçiye her anlamda destek verilirse kimseye ihtiyaç duymadan üretiriz.
Süleymanoğlu , verilecek destekler ile Batmanın tarım arazilerinin işlenmesi sonucunda, kentin gıda ihtiyacının önemli bir bölümünün bu topraklardan karşılanabileceğini kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 02ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 03TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 04CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 05TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 06SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 07ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0815 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 09ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 10ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 11OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 12OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 13TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 14WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI
- 15"SUSMADIM" OKURLA BULUŞUYOR




Henüz Yorum yok