Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de
Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de
Aylardır Batman’daki hiçbir hastanede Onkoloji ve Nefroloji uzmanı bulunmamasına ilişkin, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Milletkvekili Uca’nın meclise taşıdığı soru önergesi şöyle “Bütün hastanelerde bulunması elzem olan böbrek ve kanser hastalıklarını konu alan hekimlik dalı Nefroloji ve Onkoloji alanında bölüm uzmanları başta 356 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi olmak üzere Batman’da bulunan 6 hastanenin hiçbirinde bulunmamaktadır. Nefroloji uzmanı iki ay, Onkoloji ise dört aydır yok. Nefroloji ve Onkoloji uzmanlarının, 600 bin nüfusa sahip Batman’daki hastanelerde bulunmaması, oradaki vatandaşların sağlık hakkından tam olarak yararlanmasını engellemektedir.
6 HASTANEDE NEFROLOJİ VE ONKOLOJİ DOKTORU YOK
Bölge halkı, böbrek ve kanser gibi acil tedavi gerektiren ve hayati öneme sahip bu hastalıkların tedavisi için Batman’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Diyarbakır başta olmak üzere civar illere gitmek zorunda kalmakta, dolayısıyla hastalar, hayati tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır. Basına yansıyan bilgilere göre; nüfus bakımından Batman’dan daha küçük olan il ve ilçelerde sağlık alanında eksiklikler giderilirken, Batman’da bazı bölümlerde yaşanılan doktor eksikliği birçok hastayı mağdur etmektedir. Ancak, herkesin mümkün olan en yüksek seviyede fiziksel ve ruhsal sağlık standartlarına sahip olma hakkı, Anayasa’nın 56. Maddesinde ve Türkiye’nin bağlı olduğu uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel haklardan ve devletin ödevlerinden biridir.
Etiketler : #BATMAN Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de
,
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 02KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 038 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Mücadele, Birlik ve Dayanışmayı Yükseltelim!
- 04BATMANDA 25 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
- 05BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 06HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 07MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 08KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 09HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 10BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 11BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 12CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 13KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 14EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 15BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ




Henüz Yorum yok