
'Yerel basın ekonomik zorluklarla mücadele ediyor'
'Yerel basın ekonomik zorluklarla mücadele ediyor'
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, yerel basının zor şartlar altında faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Gazetecilerin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir şekilde sunmak için büyük fedakârlıkla çalıştığını belirten Uyanık, basın çalışanlarının toplumsal sorunları dile getirerek, toplumun gelişimine katkı sağladığını ifade etti. Uyanık, yerel basının, halk ile kurumlar arasında köprü görevi gördüğünü ve bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif rol üstlendiğini söyledi. "Basın yayın kuruluşlarında emek veren gazeteciler, toplumun en değerli meslek gruplarından biridir" diyen Uyanık, gazetecilerin zorlu şartlar altında çalıştığını belirtti.
Tasarruf tedbirleri nedeniyle ekonomik sıkıntılar çeken gazetecilerin, sadece özel günlerde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Uyanık, "Yerel basın büyük zorluklarla karşı karşıya. Güçsüzleştirilen yerel basına acilen destek verilmesi gerekiyor" dedi. Uyanık, yerel basın mensuplarının daha iyi çalışma koşullarına kavuşabilmesi için iyileştirici adımlar atılmasını talep etti. Son olarak, tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlayan Uyanık, meslek hayatlarındaki zorlu süreçte başarılarının devamını diledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok