"ÖTV ve KDV indirimleri sabit hale getirilmeli"
Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçen yılın kasım ayında başlatılan ve iki defa uzatılan mobilya ve beyaz eşya sektöründe uygulamaya konulan özel tüketim vergisi (ÖTV) ve katma değer vergisi (KDV) indirimleri bu ay sonunda bitiyor. İndirimler sayesinde durgun olan piyasanın az da olsa hareketlendiğini belirten mağaza sahipleri, ÖTV ve KDV indirimlerinin uzatılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Batman’daki beyaz eşya ve mobilya mağazası sahipleri, ÖTV ve KDV indiriminin piyasada istenilen düzeyde olmasa da bir hareketliliğe neden olduğunu ifade ederek, bu hareketliliğin devam etmesi için ÖTV ve KDV indiriminin devam etmesi ya da sabit hale getirilmesi gerektiğini belirttiler.
Dolardaki yükselişin kendilerini büyük oranda etkilediğini dile getiren Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Başkanı Ekrem Aksoy, KDV indirimiyle mobilya sektöründe ciddi anlamda işlerin iyileşmeye doğru gittiğine dikkat çekti.
"İndirimler sabitlenmeli"
Aksoy, "Doların yükselmesinden sonra biz mobilya sektörü olarak çok büyük badire atlattık. Fiyatların yükselmesinden dolayı sıkıntılar yaşadık. Daha sonra KDV’nin yüzde 8’e getirilmesi ile beraber mobilya sektöründe ciddi anlamda işlerin iyileşmesine doğru gidildi. Biz KDV ve ÖTV indirimlerinin uzun bir süre daha uzatılmasını veya sabit hale getirilmesini istiyoruz. Biz de tekstilciler gibi yüzde 8 oranında bunun sabitlenmesini istiyoruz." dedi.
"KDV ve ÖTV indirimleriyle beraber orta ölçekte piyasada rahatlama yaşandı"
İndirimlerin uzatılması takdirde piyasanın rahatlayacağını vurgulayan Aksoy, "KDV indiriminden önce mobilya sektöründe piyasada çok ciddi bir durgunluk vardı. İşler durma noktasına gelmişti. Sektör çalışanları artık iş yapamaz hale gelmişlerdi. KDV ve ÖTV indirimleriyle beraber ciddi olmasa da orta ölçekte piyasada bir rahatlama yaşandı. Bizler bunun devam etmesini, indirimlerin uzatılmasını istiyoruz. İndirimler sabitlenmese bile bunun en azından şimdilik yılsonuna kadar uzatılması talebinde bulunuyoruz. Böyle olursa piyasanın rahatlayacağını düşünüyoruz." diye konuştu.
"ÖTV indirimin devam ettirilmesini istiyoruz"
Henüz yeni bir toparlanma süreci içerisine girdiklerini aktaran beyaz eşya mağazası sahibi Mehmet Şerif Ekin ise şunları söyledi:
"Yaklaşık 6 aydan uzun bir süredir ÖTV indirimi devam ediyordu. İndirimler sayesinde piyasada biraz da olsa canlılık oldu. Şu anda yeni yeni hareketlilik olmaya başladı. Bir toparlama süreci içerisine giriyoruz. ÖTV indirimlerinin devam ettirilmesini istiyoruz. Genç evlenen çiftlerimiz var. ÖTV indirimleri kalkarsa piyasa tam canlanmadığı için işler daha da kötüye gider. Temennimiz ÖTV indiriminin devam edilmesidir. ÖTV indiriminde yüzde 8-10 gibi bir indirim uygulanıyor. Firmada indirimde katkı yaptığı için yaklaşık yüzde 20’lik bir düşüş oluyor. Bu da fiyatlara yansıdığı zaman güzel oluyor. İndirimler devam ederse yavaş yavaş piyasada bir düzelme süreci içerisine girmiş olacağız."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 02ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 03KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ
- 04BAŞKAN KAPLAN MAZBATASINI ALDI. ESNAFIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ
- 05Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimlerini Tamamladık.
- 06Eğitim-Bir-Sen’den 10 Ocak’ta Basınla Anlamlı Buluşma
- 07Batman Radyolarında Gazeteciler Günü Konuşuldu
- 08BATSO BAŞKANI DEMİR’DEN 10 OCAK MESAJI
- 09ÖZTÜRK’TEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
- 10BATMAN ESNAFI SANDIK BAŞINA GİDİYOR
- 11BELEDİYEDEN GÜNDE 40 BİN EKMEK DESTEĞİ
- 12“Bizim sevdamız makam değil, esnaftır”
- 13NASIROĞLU’NDAN HASTANE ZİYARETİ
- 14“GAZETECİLER TOPLUMUN GÜVENCESİ VE AYNASIDIR”
- 15KAPLAN’DAN ESNAFA SANDIK ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok