BESLENME ÇANTAM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
Batman’da ki dezavantajlı öğrencilerin sağlıklı ve başarılı bir eğitim süreci geçirmelerini sağlamak amacıyla, Vali Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ‘Beslenme Çantam’ Projesi hayata geçiriliyor.
Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, proje kapsamında yürütülecek çalışmalar ele alındı.
Toplantıda proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Canalp, çocukların sağlıklı beslenmesinin eğitimde başarı için vazgeçilmez olduğuna dikkat çekerek “Bir çocuğun güne sağlıklı bir kahvaltıyla başlaması, sadece o günkü ders başarısını değil; uzun vadede öğrenme kapasitesini ve özgüvenini de doğrudan etkiler. Bizler, çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde umutla okula gitmesini istiyoruz. Beslenme Çantam Projesi, bu anlayışın somut bir yansımasıdır” dedi.
Projenin sosyal devlet anlayışını güçlendiren yönüne de vurgu yapan Vali Canalp, eğitim sürecinin yalnızca okul binaları yapmakla sınırlı olmadığını, çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasının da bu sürecin önemli bir parçası olduğunu belirtti. Proje ile hem çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunulmasının hem de ailelerin yükünün hafifletilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje kapsamında; il merkezi ve ilçelerde ihtiyaç sahibi ailelerin anaokulu, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarına yönelik olarak, bal, tereyağı, reçel, zeytin, peynir, süt, yumurta ve meyve suyundan oluşan sağlıklı beslenme paketleri günlük olarak hazırlanarak dağıtılacak.
Proje, il merkezinde Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Batman Belediyesi iş birliğinde yürütülürken, ilçelerde ise İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla uygulanacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok