ÇATOM’da üretilen ürünler İstanbul’da satılıyor
Kadınların el emekleriyle ürettiği ne varsa bünyesinde toplayan, üretimin yapılabilmesi için gerekli her türlü desteği veren ÇATOM projesiyle Sason’lu kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünler pazardaki yerini aldı.
Sason ÇATOM’da kadınların el emeği göz nuru ürünleri bileklikler, kolyeler İstanbul, Beşiktaş Ortaköy’deki pazarda yerini aldı. ÇATOM Takı Tasarım kurs öğretmenlerinden Samet Taşdemir, “Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizin gelir modelini çeşitlendirmek gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanan bu projede, eğitimle yetkinlik kazandırma ve bunu üretime dönüştürmeye çalışılmaktadır. ÇATOM, bu çalışmaların merkezine kadını alarak faaliyete başladı. Özellikle tarım ve hayvancılığın dışında kalmış, ya da herhangi bir sebeple işini kaybetmiş kadınların istihdamına öncelik tanıyarak, takı tasarımı ve üretimi yapılmaya başlandı.
ÜRÜNLER PAZARDA SATILIYOR
Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarımı dersleri alan 80 kadın, daha önce hiç bilmedikleri bir alanda çalışmaya başlayarak, özgün mesleklerini edinmiş oldu. Ürettikleri ürünler başta Türkiye ve yurtdışı pazarlarda satılarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacak. Dolayısıyla; kadınlarımızın da kendi aile bütçelerine sağlayacakları katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Şu anda üretilen ürünlerimizin çoğu batı illerinde bulunan pazarlardaki yerini aldı. Kadınlar daha da profesyonelleştiği zaman kendi ürünlerini buldukları pazarlarda ve sanal ortamda satabileceklerdir. Buda aile ekonomisine büyük katkı demektir. Burada kadınlar ürünlere hayallerini yaratıcılıklarını bileklikler ve kolyeler üzerine işliyor. Çok iyi ürünler ortaya çıkıyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok