Kanalizasyon suyu Batman Çayı’na akmaya devam ediyor
Batman merkez Hilal Mahallesi’nde 16 yaşındaki Mahsum Yaprak’ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen isimsiz kanal tehlike saçmaya devam ediyor. “İkinci İluh Deresi” olarak da adlandırılan kanalın etrafında bariyerlerin olmaması ve kanaldan akan kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı’na akmasını defalarca gündeme gelmesi ve aradan geçen yaklaşık 6 aya rağmen halen akmaya devam ediyor.
Batman Çayı’na kanalizasyon suyunun akıtılması haberlerine yönelik BASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Belde Mahallesi’ndeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır." denilmiş ve en kısa sürede sorunun giderilmesi için ihaleye gidileceği açıklanmıştı.
Hatırlanacağı üzere konuyla ilgili görüştüğümüz Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, kanalizasyon sularının Batman Çayı'na dökülmesi sorunuyla ilgili belediyeyle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek Mart ayı içerisinde sorunun giderilmesi için ihale yapılacağını belirtmişti.
Basında yer alan haberler üzerine kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı'na akıtılmasına tepki gösteren STK temsilcileri ve Batman halkının tepkilerinin görmezden gelen DBP'li belediye hastalıklara davetiye çıkarılarak çayda mikropların üremesine sebep olmaya ve burada ekolojik dengeleri bozmaya devam ediyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok