Köylüler DEDAŞ’ı bastı
Batman Yeniköy'e bağlı Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri, yaklaşık 8 gündür elektriklerini kesen DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
Elektrik sayaçlarının direklere takılması hususunda mezra sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca mezranın elektriği kesildi. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana elektrikleri kesilen mezra sakinlerinden yaklaşık 300 kişi, DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek ile görüşmek istediklerini belirten öfkeli kalabalık, DEDAŞ İl Müdürünün aşağı gelmemesi üzerine binanın içine girerek, bazı camları kırdı.
Olayın büyümesi üzerine DEDAŞ güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi binanın içindeki öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Polis ekipleri ve DEDAŞ yetkilileri kalabalığı sakinleştirdikten sonra Segırka muhtarı Celaleddin Balin ile Zorköy muhtarı Şemsettin Ağar ve aralarından seçilen temsilci bir grup DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ile görüştü.
Kesintilere isyan eden mezra sakinleri, günlerdir elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesilerek mağdur edildiklerini belirtti.
Perişan bir halde olduklarını ifade eden mezra sakinlerinden Selahattin Şimşek, “8 gündür elektriğimiz yok. Hastalarımız perişan oldu. Elektriğin verilmesini istiyoruz. Bizler hangi ülkede yaşıyoruz. Bu kadar vatandaşı cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler sayaçlarımızın direklere takılmasını kabul etmiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, sularımız akmıyor. Hakkımız olan elektriklerin verilmesini istiyoruz.” diyerek tepki gösterdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok