Binlerce yıllık mağaralar turizme açıldı
Hasankeyf Yamaç Külliyesi çevresindeki tarihi mağaralar, restorasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırıldı.
Hasankeyf Yamaç Külliyesi çevresinde yer alan ve binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi mağaralar, düzenleme ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyaretçilere kapılarını açtı. Açılış töreni; Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Programa AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı ile kurum temsilcileri katıldı. Kurdela kesiminin ardından protokol üyeleri mağaraları gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
.jpg)
“BU BİR RESTORASYON DEĞİL, YENİDEN DOĞUŞTUR”
Açılışta konuşan Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, yapılan çalışmanın sıradan bir restorasyon olmadığını belirterek, “Bugün burada Hasankeyf’in yeniden doğuşuna tanıklık ediyoruz. Bu mağaralar, binlerce yıllık hafızayı günümüz turizmiyle buluşturuyor” dedi.
Yürütülen projelerin Batman Turizm Master Planı’nın temel parçalarından biri olduğunu vurgulayan İmrak, Hasankeyf’in Batman’ın turizm markası olma hedefinin merkezinde yer aldığını ifade etti. İlçede hayata geçirilen ışıklandırma çalışmaları, gençlik kampları, El Cezeri Bilim Parkı ve yeni keşif rotalarının Hasankeyf’i adım adım dönüştürdüğünü söyledi. Bu çalışmaların karşılık bulduğunu dile getiren İmrak, “Bu yıl yaklaşık 620 bin ziyaretçi ağırladık. Kaya Oteli projesiyle Hasankeyf’i uluslararası ölçekte bir deneyim turizmi merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA KURBAN BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
- 02BAŞKAN ÇETİN “BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, BU TOPRAKLARA OLAN SEVDAMIZDIR”
- 03HASANKEYF’TE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 04MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, KARDELEN’DE VATANDAŞLARI DİNLEDİ
- 05BİNLERCE AİLEYE ET DAĞITILACAK
- 0614 BİN 600 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 07SURİYE ŞEKERİ DE LÜKS OLDU
- 08Ekremoğlu “Bayram Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirir”
- 09“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 10BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 11“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 12Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 13Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 14VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 15HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR




Henüz Yorum yok