Dicle Elektrik Çağrı Merkezi Başarı Hedefini Aştı
Dicle Elektrik Çağrı Merkezi Başarı Hedefini Aştı
Özelleştirmenin hemen ardından 2014’te kurulan ve halen bölgede konuşulan 4 ayrı dilde hizmet vermeye devam eden Dicle Elektrik Dağıtım Çağrı Merkezi, başarı grafiğini artırıyor.
Kurulduğu günden bu yana teknik kapasitesini ve çalışan sayısını sürekli artıran çok dilli çağrı merkezi, Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) belirlediği başarı performans seviyesini aştı. EPDK tarafından tüm çağrı merkezleri için belirlenen performans seviyeleri çağrı cevaplamada yüzde 80, servis seviyesinde ise yüzde 95 olarak açıklanmıştı. Buna göre, çağrı merkezini arayanların yüzde 80’ine ilk 20 saniyede yanıt verilmesi, yüzde 95’ine ise mutlaka yanıt verilmesi gerekiyor. Bu hedeflere ulaşan veya aşan merkezler başarılı sayılıyor. Söz konusu hedefler ışığında Dicle Elektrik Çağrı Merkezinin 2018 yılının ilk çeyreğindeki çağrı cevaplama oranı yüzde 98,62 olurken, servis seviyesi ise yüzde 96,92 olarak gerçekleşti. Merkez bu verilerle çağrı cevaplama oranı ve servis seviyesinde EPDK’nın belirlediği performans başarı seviyesinin üzerine çıktı.
İSTİHDAM OLANAĞI YARATTI
Dicle Elektrik Çok Dilli Çağrı Merkezi, kurulduğu günden bu yana ciddi ilerlemeler kaydederken, bölge istihdamına da katkı sağladı. İlk kurulduğunda 50 kişinin görev yaptığı Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ndeki çalışan sayısı166 kişiye ulaştı. Teknolojik yatırımlar ile santral altyapısı iyileştirilen çağrı merkezinin başarı skorları, EPDK tarafından belirlenen başarı kriterlerinin üzerine çıktı. Türkiye’de elektrik dağıtım sektöründeki 21 şirketin tümünde kurulan çağrı merkezleri, müşteri şikayetlerini değerlendirerek, en kısa sürede sonuçlanmasını sağlamak üzere görev yapıyor. Bu merkezler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın müşteri memnuniyeti kriterlerini açısından önemli bir işlevi yerine getiriyor. Tüm dağıtım şirketleri arasında ise sadece Dicle Elektrik Çağrı Merkezi Türkçe’nin yanında Kürtçe, Arapça ve Zazaca dillerinde de hizmet veriyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0276.362 KİŞİ UÇTU!
- 03“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 04ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 05ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 06MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 07OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 08ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 09Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 10“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 11PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 12OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 13BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 14KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 15BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ




Henüz Yorum yok