“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik sorunlara ve asgari ücret beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın halkın yaşam standartlarını yükseltecek düzeyde olması gerektiğini belirterek, “Milleti fakirleştirerek enflasyon düşmez” dedi.
“ASGARİ ÜCRET HALKIN ANA GELİR KAYNAĞI”
Asgari ücretin Türkiye’de birçok hanede alternatif bir gelir olmaktan çıktığını, ana geçim kaynağı haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi : “Asgari ücretin toplumun büyük bir kesimi için kritik bir önem taşıdığını görüyoruz. Ocak ayında yapılacak zam, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir ihtiyaçtır. Halkın alım gücünü artırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek zorundayız. Bu nedenle zam oranı, halkımızı rahatlatacak düzeyde olmalıdır” dedi. Halkın gerçek gündeminin, siyasetteki tartışmalardan ziyade temel geçim sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün ülkemizde beklenmedik siyasi açıklamalar gündemi meşgul etse de halkın gündemi çok daha basit ama bir o kadar da can alıcı. Akşam yemeğinde ne yenilecek?
Çocukların okulda simit çay alıp alamayacağı belli değil. Ay sonu faturalar nasıl ödenecek? Ekonomik şartlar, vatandaşlarımızı her geçen gün daha da zor bir yaşam tarzına mahkûm ediyor. Ekonomik reformların yalnızca matematiksel düzenlemelerle değil, adalet, özgürlük ve eğitim politikalarındaki iyileştirmelerle mümkün olabilir. Milleti fakirleştirerek enflasyonu düşüremezsiniz. Halkın ihtiyaçlarını görmezden gelmek sürdürülebilir bir ekonomi yaratmaz. Asgari ücretin alım gücünün artırılması, aynı zamanda toplumda güven duygusunu ve refahı da artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 02Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 03Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 04BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 05Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 06RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 07ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 081 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 09"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 10ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 11Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 12Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 13Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 14DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki




Henüz Yorum yok