
SÜRÜCÜLERE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
Batman Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü otobüs şoförlerine yönelik ‘stres yönetimi’ ve ‘öfke kontrolü’ teknikleri konularında dönüşümlü olarak 4 gün boyunca eğitim gerçekleştirdi.
Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde görevli 185 otobüs şoförüne, vatandaşlarla sürekli etkileşim içinde bulunmaları sebebiyle, görev esnasında karşılaştıkları kriz ve stres durumlarını yönetme konusunda deneyim kazanmaları ve ruhsal sağlıklarını korumaları için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog tarafından; zor insanla diyalog, stres yönetimi ve öfke kontrol teknikleri konularında eğitim gerçekleştirildi. Direksiyon başında yoğun tempoyla çalışan otobüs şoförlerine, kendileriyle barışık olması için bu eğitimlerin verildiğini ifade eden Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “Bir şehir o ilin şoförünün hal ve hareketleriyle değerlendirilir. İlimize gelen yerli ve yabancı konukların karşılaştıkları ilk kişi taksi ve minibüs esnafı veya otobüs şoförüdür. Şoför düzgün konuşuyor, temiz kıyafetli ise o memleketin tamamı, şoförün kıyafet ve konuşmasıyla değerlendirilir. Biz de Batman Belediyesi olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm otobüs şoförlerimize eğitim vermeyi uygun gördük, çünkü onlar belediyemizin birer aynası konumundadır” ifadelerine yer verdi.
Aldıkları eğitimin oldukça faydalı olduğu belirten belediye otobüs şoförleri, yolculardan da saygı ve anlayış beklediklerini, ‘günaydın’, ‘iyi günler’ tarzında iyi temenniler duymak istediklerini belirterek: “Mesleğimiz gereği tüm gün direksiyon başındayız. Yoğun trafik içerisinde, ufak problemlerin birikmesiyle stresli olabiliyoruz, fakat verilen eğitim sayesinde stresin üstesinden gelmeyi öğreneceğiz, vatandaşlarımızdan da karşılıklı anlayış ve saygı bekliyoruz, inşallah birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ
- 02TURGUT ÖZAL BULVARI’NDA AĞAÇ DİKİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 03İhsan Taş “Ajda Pekkan ile Bir Projede Çalışmayı Çok İsterim”
- 04TUNCELİ VALİSİ AYGÖL, VALİ CANALP’İ ZİYARET ETTİ
- 05FESTİVALLER SERİSİ DEVAM EDİYOR
- 06“TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA”
- 07RAMANLI’DAN GENÇLERİN BİLİNÇLİ OLMASINA VURGU
- 08KAYIP YAKINLARI, BORAN İÇİN BULUŞTU
- 09ANAVATAN PARTİSİ’NDEN BATMAN’A TEŞEKKÜR MESAJI
- 10Batman İş Dünyası Berlin’de temsil edildi
- 11Kardelen mahallesindeki yangında 1 kişi hayatını kaybetti
- 12Medical Point Batman’dan Meme Kanseri Farkındalığına Dair Anlamlı Etkinlik
- 13
- 14GERCÜŞ’TE FESTİVAL RÜZGÂRI ESTİ
- 15Karaköy - Şaap Vadisi antik yolu asfalt çalışmaları tamamlandı
Henüz Yorum yok