Engellilere farkındalık etkinliği yapıldı
Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından "BESYO'da Hayat Var" teması ile engeliler için farkındalık etkinliği, Batı Raman Kampüsü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un ev sahipliğinde yapılan programa Batman Valisi Hulusi Şahin, STK temsilcileri, Üniversite personeli, öğrencileri ve çok sayıda sporcu katıldı.
"Bölgede ilk bizim BESYO’muzda engelliler takımı oluştu"
Programda, Batman Üniversitesi'nde her sene engelli öğrenciler için yüzde 10 kontenjan ayrıldığına değinen Rektör Durmuş, "Batman Üniversitesine ilk geldiğimizde bölgede hiç BESYO yok, Kızıltepe ekibi, Midyat ekibi, Mardin ekibi Diyarbakır ekibi, çocuklar minibüslerle Elazığ'a, Erzurum'a, Karadeniz'e imtihana gidiyor. Biz dedik ki buraya BESYO'yu açacağız. Çok şükür öğretim üyesi kadromuzu tamamladık ve BESYO'yu açtık. Şimdi bölgenin en iyi BEYSO'larından biriyiz. Çocuklarımızla da gurur duyuyoruz. 38'e yakın engelli öğrencimiz var. Her sene engelli öğrenciler için yüzde 10 kontenjan ayırıyoruz. Bunu ilk biz başlattık ve bölgede ilk bizim BESYO'muzda engelliler takımı oluştu. Bu tabi çok gurur verici bir şey, bu duruma öğrencilerimizin başarısı ve azminden dolayı geldik. Bizde onlar için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
"Batman Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak öne çıkıyor"
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Vali Şahin, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu’nun 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin en yüksek başvurusunu alan okul olduğunu ifade ederek, "Bu durum bizi oldukça gururlandırdı. Okulda bölgede olmayan bir uygulama hayata geçirilmiş. Engelli öğrenci kontenjanı ile 30’un üzerinde engelli sporcumuzun beden eğitim öğretmeni ve sporcu antrenörü olarak yetiştirilmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Rektörümüzü engellilere yönelik yaptığı bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Batman Üniversitesi engelli dostu bir üniversite olarak öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.
Vali Şahin, "Engellilerimiz bizim için çok önemli, eğer siz yaşlınıza, yardıma ihtiyacı olan vatandaşınıza ve engellinize toplum olarak gereken değeri veriyorsanız, medeniyet ailesindeki değeriniz o ölçüde yükselir. Bize düşen kamusal alanlarda engellilerimize uygun iletişim alanlarını üretmek ve onlara yaşamın her alanında toplumun engelli olmayan bireylerinin sahip olduğu tüm imkânları sunmaktır. Bu hususta çalışıyoruz ve elimizde geleni yapıyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından farkındalık oluşturmak amacıyla Üniversite BESYO bölümü öğrenciler tarafından sergilenen halkoyunları ve Goalball Final Maçı beğeni ile izlendi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 02Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 03BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU
- 04Yamaç : “Kürt milletini ve kadınlarını hedef alan söylemler kabul edilemez”
- 05RAMAN SAKİNLERİ SANDIK BAŞINDAYDI
- 06ORUN VE AKGÜN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 071 AYDA 125 MİLYON TL’LİK VURGUN
- 08"KADINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR"
- 09ALO 188 HATTI AMACI DIŞINDA ARANIYOR
- 10Batman’da asfalt rekoru kırıldı
- 11Aranan hükümlü, trafik uygulamasında yakalandı
- 12Habizbinililer Derneği’nden Rahmi Koç’a Tepki
- 13DEM Parti Batman’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 14HÜDA PAR’dan Rahmi Koç’a Sert Tepki
- 15BATMAN’DA GASTRO-KÜLTÜR DERNEĞİ KURULDU




Henüz Yorum yok