
"Bir ilin vizyonu ortaöğretim kurumlarıdır"
Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Şemsettin Durmuş, Batman'a gelerek iki günlük çalışma ziyaretinde bulundu.
Bu kapsamda ilk gün bazı okulları ziyaret eden Durmuş, ziyaretin ikinci gününde ilde eğitim veren anadolu liselerinin müdürleriyle bir araya geldi.
Batman Anadolu Lisesinde gerçekleşen toplantıda, ortaöğretimde öğrenci devamsızlığı ve sınıf tekrarlarının nedenleri ile çözüm önerileri değerlendirildi.
Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptı.
Kurtaran, "Bir ilin vizyonu ortaöğretim kurumlarıdır. İllerde genel başarı ve nitelik ortaöğretim kurumlarıyla ölçülüyor. Bizler de ortaöğretim başarımızı yükseltmek adına son iki yıldır yoğun bir çalışma içerisindeyiz. TÜBİTAK projelerinde bölgemizde gayet iyi durumdayız. Geçtiğimiz yıl ortaöğretim kategorisinde bölge finaline en çok proje gönderen il olduk. Ama biz istiyoruz ki Batman bütün alanlardaki çalışmalarıyla bölgede örnek gösterilen bir il olsun. Bunun için de öğrencilerimizin öncelikle okullarında daha fazla vakit geçirmeleri gerekiyor. Hepimizin malumu olduğu üzere devamsızlık konusu eğitimi ciddi manada olumsuz etkileyen bir durumdur. Bunun için okul idareleri olarak devamsızlık meselesi üzerinde çok ciddi bir şekilde durmamız gerekiyor. Öğrencilerimize örgün eğitim dışına çıkacak hiçbir neden bırakmamalıyız." dedi.
Kurtaran'ın ardından konuşan Durmuş, yaşanan devamsızlıklar ve bunun neticesinde meydana gelen okul terklerinin nedenlerini değerlendirmek ve alınması gereken tedbirleri konuşmak için Batman'a ziyarette bulunduklarını ifade etti.
Durmuş'un konuşmasının ardından uzman öğretmenler, yapılan araştırma ve toplanan verileri içeren sunumlarını yaptılar.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmeleriyle son buldu.
Toplantıya; Durmuş, Kurtaran, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri ile il genelinde eğitim veren anadolu liselerinin müdürleri katıldı
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 02HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 03BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 05OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 06YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 07VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 08“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
- 09BATMAN'DA KIRTASİYE DENETİMİ YAPILDI: VATANDAŞIN YANINDAYIZ
- 10DEM Parti İl Eş Başkanlarından Vali Canalp’e tepki
- 11VALİ CANALP: AĞAÇLAR KESİLMEDİ KÖKÜYLE NAKLEDİLDİ
- 12ŞANSİ, İL GENEL MECLİS ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
- 13Batman Belediyesi’nden taziye evlerine büyük destek
- 14Ramanlı, Irak Kürdistan Bölgesi’nde bir dizi temasta bulundu
- 15ARICILARA BUHARLAŞTIRMA CİHAZI DESTEĞİ
Henüz Yorum yok