
Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan komisyonda yer aldı.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan komisyonda yer aldı.
Komisyonun ilk toplantısında konuşan Ekmen, sürecin başarıya ulaşması için kapsayıcı ve adalet temelli bir yaklaşım gerektiğini vurguladı.
“DAHA ÖNCE 13 KEZ DENENDİ, BU KEZ TAMAMLANMALI”
Devletin daha önce 13 kez örgütle görüşmeler yaparak silahlı mücadeleyi sonlandırma çabası içinde olduğunu hatırlatan Ekmen, “Türkiye’nin arabuluculuk tecrübeleri ve geçmiş süreçlerin muhasebesi dikkate alınarak daha sağlıklı bir yol haritası oluşturulmalı” dedi. Sürecin görünür hale gelmesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve DEM Partisi’nin katkılarına dikkat çeken Ekmen, Meclis’in de bu süreçte devreye alınmasının önemli olduğunu belirtti. Komisyonun görev alanının yalnızca eve dönüş yasasıyla sınırlandırılamayacağını ifade eden Ekmen, “Akademi, üniversite, sivil toplum ve toplumun geniş kesimlerinin sürece dâhil edilmesi şarttır” diye konuştu.
“GEÇMİŞİN TECRÜBELERİ KAYDA ALINMALI”
Ekmen, daha önce Meclis’te kurulan araştırma komisyonlarının raporlarının bu süreçte referans alınmasının önemine değindi. Yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü gibi konularda alınacak inisiyatiflerin toplumsal desteği artıracağını söyledi. Ekmen, reform paketlerinin ve siyasi partilerin demokratikleşme vaatlerinin komisyonun gündemine taşınması gerektiğini belirterek, bu sürecin Türkiye için yeni bir dönem başlatma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Komisyonun, güvenlik bürokrasisinin ihtiyaç duyduğu düzenlemeler ile halkın beklentileri arasında denge kurarak toplumsal desteği artırabileceğini söyleyen Ekmen, “Türkiye, kendi modelini üreterek barış ve demokrasiye katkı sunabilir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok