31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü : Sigarayı Bırak, Sağlığına Kavuş
Batman İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Murat Solmaz, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Solmaz, sigara kullananların, kullanmayanlara kıyasla çok daha fazla solunum yolu enfeksiyonuyla karşılaştığını belirtti. Tütün kullanımının küresel bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Solmaz, “Dünyada her yıl yaklaşık 8 milyon insan tütün tüketiminden kaynaklanan nedenlerle hayatını kaybediyor. Tütün, önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Günümüzde 1,3 milyar kişi sigara kullanıyor ve bu kişilerin %80’i gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor. Ülkemizde sigaraya bağlı ölümler; trafik, terör, iş kazası ve salgın hastalıklara bağlı ölümlerin toplamından daha fazla” dedi.
"Sigara Bırakma Poliklinikleri Etkin Bir Destek Sağlıyor"
Sigara bağımlılığından kurtulmanın bireysel çaba gerektirdiğini ancak sağlık çalışanlarının desteğinin de önemli olduğunu ifade eden Solmaz, “Sigara bağımlılığı bir hastalık olarak kabul ediliyor ve bu alışkanlıktan kurtulmak için profesyonel destek gerekebiliyor. Sigara Bırakma Poliklinikleri, sigarayı bırakmada etkin bir rol oynuyor. Bu polikliniklere başvuranlarda başarı oranı, kendi kendine bırakmaya çalışanlara göre daha yüksek” diye konuştu.
"Sigarayı Bırakmak İçin İlk Adımı Atın"
Solmaz, sigarayı bırakmak isteyenleri ALO 171 Sigara Bırakma Hattı’nı aramaya davet etti : “Tedavi süreci tamamen ücretsizdir. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü, sigarayı bırakmak için bir dönüm noktası olabilir. Sigarayı bırakarak hem sağlığınızı koruyabilir hem de maddi yükten kurtulabilirsiniz. Kararlılık bu süreçte en önemli adım.” Batman’da bugüne kadar 14 bin 712 kişinin sigara bırakma polikliniklerine başvurduğunu belirten Solmaz, “İlimizde ücretsiz hizmet veren Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği, Tılmerc Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Sigara Bırakma Polikliniği ve 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği’nde medikal ve psiko-sosyal destek sağlanıyor. Dumansız bir hayat ve sağlıklı bir gelecek için sizleri polikliniklerimizde bekliyoruz. Şimdi sigarayı bırakma zamanı!” diyerek sözlerini tamamladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMANDA 25 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
- 02BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 03HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 04MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 05KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 06HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 07BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 08BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 09CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 10KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 11EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 12BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 13FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 14BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 15TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”




Henüz Yorum yok