Hemşirelerin saldırıya uğramasına tepki
Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevi başında bulunan 5 hemşire ile güvenlik görevlisinin hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğraması tepkiyle karşılandı. Saldırılara yazılı basın açıklamasıyla tepki gösteren Batman İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmediklerini söyledi.
Bölge Devlet Hastanesinde görevli personellerin hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınayan Pamukçu, “Halkımızın sağlık çalışanlarına dönük duyarlı tutumu sayesinde şiddet olaylarının ilimizde daha sınırlı düzeyde kalması bizleri sevindirmekteyken, son günlerde bu tablonun bozulmasına yönelik yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmüştür. 26.07.2019 tarihinde saat 13.45 sıralarında Bölge Hastanesi Ortopedi Kliniğinde görevi başında bulunan 5 hemşire hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. İkinci bir şiddet olayı da 28.07.2019 tarihinde yaşandı. Acil ve yataklı servisler önünde görevi başında bulunan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır.” dedi.
“Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylemdir”
Sağlıkta şiddetin aynı zamanda kamu yararına karşı yapılmış bir eylem olduğunu vurgulayan Pamukçu, “Dolayısıyla sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylemdir. Her zorluğa karşı görevini en iyi şekilde sunma gayretiyle çalışan ve hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırı bizleri derinden üzmüştür. Sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak el birliği ile ortadan kaldırmalıyız. Hukuk sistemimizde şikâyete konu durumların iletilebileceği kanallar ve merciler belirlenmiş ve aktif olarak işlemektedir. Ancak bu yollara başvurmak yerine şiddet gibi yollara tevessül edenler için tüm hukuki yolları kullanacağımızın bilinmesini isteriz.” diye konuştu.
“Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız”
Sağlık çalışanlarının sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmalarının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Pamukçu, şunları söyledi:
“Şifa veren ellerin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, bizleri ve çalışanlarımızı derinden üzen bir durumdur. Sağlıkta şiddeti, kimden ve nereden gelirse gelsin kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan, saldırıya uğrayan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor, İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışanlarımızın yanında olduğumuzu, olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve halkımızın konuyla ilgili desteklerini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok